U bent hier

Nieuws

Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft burgerhuis Delacroix in de Kerkstraat in Tervuren voorlopig beschermd. Eind dit jaar wordt over een definitieve bescherming beslist.

De gemeente organiseert in samenwerking met de federale belastingsdienst vier zitdagen in mei. Je krijgt er hulp bij het invullen van je belastingaangifte.
Je kan een afspraak maken vanaf 23 april.

De zitdagen vinden plaats in gemeentehuis De Zevenster (raadzaal),telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur op:

• donderdag 16 mei

• vrijdag 17 mei

• maandag 3 juni

• woensdag 5 juni

Praktisch:

Een afspraak maken kan vanaf 23 april.

Het gemeentelijk kinderdagverblijf De Tovereik, uitgebaat door Partena, groeit van 42 naar 50 plaatsen.

Vanaf nu wordt het gesubsidieerd door Kind en Gezin waardoor rekening wordt gehouden met het gezinsinkomen.  Voortaan zal de dagprijs variëren van 5 tot 28 euro. De voorrang voor Tervuurse baby's en peuters blijft behouden.

De Tovereik bevindt zich op de Jezus Eiklaan 37 in Tervuren.

Meer info?

tel: 0492/ 23 41 67 of mail: tovereik@partena-kinderopvang.be

 

 

 

 

Gemeentelijke adviesraden staan het gemeentebestuur bij in de besluitvorming over specifieke beleidsdomeinen. Zij zijn op dit moment op zoek naar nieuwe leden met een flinke dosis enthousiasme. Na de gemeenteraadsverkiezingen (14 oktober 2018) worden alle adviesraden opnieuw samengesteld. Lid worden van een adviesraad is een uitstekende manier om je meer betrokken tevoelen bij het beleid in een domein dat je interesseert. Je blijft op de hoogte van wat reilt en zeilt in de gemeente en je krijgt de kans om voorstellen te doen.

In het kader van de week van de valpreventie organiseert afdeling vrije tijd in samenwerking met judoclub Tervuren van 23 tot en met 26 april in elke deelgemeente een uurtje valpreventie voor 50-plussers. Gediplomeerde lesgevers geven tips en tricks om vallen te voorkomen. Je leert ook de juiste reflex bij het struikelen en uitglijden. Deelname is gratis!

 

Datum

Plaats

Uur

Dinsdag 23 april

Judozaal Diependal - Tervuren

Vanaf 19 maart kun je inschrijven voor heel wat sportieve activiteiten. Zo start er een reeks Start running, Start to volley, Keep on moutainbiking en een initiatie bootcamp.

Start running

Leer op een ontspannen en aangename manier joggen in tien weken bij de Furalopers. Je traint drie keer per week onder deskundige begeleiding. Loopervaring is niet vereist.

Praktisch:

start op wo 24 april om 19.15 u

• wekelijks op woensdag en vrijdag om 19.15 u,op zondag om 9.45 u

• sportcentrum Diependal, Lindeboomstraat 30

Is je kind geboren in 2017? Vanaf 28 maart kun je digitaal aanmelden om in te schrijven voor een Tervuurse basisschool of het Heilig Hartcollege.

Welke kinderen?

• alle kinderen geboren in 2017 die voor de eerste keer naar school mogen, ook al is dit pas op 1 september 2020

• alle kinderen die vanaf volgend schooljaar van kleuter- of lagere school willen veranderen

• kinderen die op een wachtlijst staan

Hoe aanmelden?

• via de website www.naarschoolintervuren.be

De gemeente verkoopt de laatste drie bouwgronden op de verkaveling Kisteveld aan de Duisburgsesteenweg.  De voorrang gaat naar jonge mensen die een band hebben met de gemeente Tervuren. Je kan je kandidaat stellen tussen 15 maart en 19 april.

De oppervlakte van de percelen ligt tussen 3 are 66 ca en 4 are 62 ca en  zijn bedoeld voor halfopen bebouwing. Er is ook een tuin voorzien. De prijzen variëren tussen 119.400 en 166.320 euro (exclusief registratiekosten, kosten en notariskosten).

Voor jongeren tussen 7 en 16 jaar zijn er in de paas- en zomervakantie weer de spetterende Sportweken. Wie zin heeft in actie, avontuur en heel veel fun, is hier aan het juiste adres. Een team van professionele monitoren staat klaar om de jongeren te begeleiden. De deelnemers krijgen een kwalitatief, gevarieerd en veelzijdig sportprogramma aangeboden, aangepast aan hun leeftijd en niveau.   De inschrijvingen starten op 6 februari!

Meer info over de sportweken.

Met de opening van het AfricaMuseum is er nood aan voldoende parkeerplaatsen voor de bezoekers. Het gemeentebestuur heeft altijd geijverd voor een goede definitieve oplossing bij de Regie der Gebouwen, de beheerder van het museum.

Definitieve parking

Als definitieve parking zal de pendelparking aan de tramterminus 44 worden uitgebreid, maar deze parking zal pas tegen eind 2020 beschikbaar zijn.

Tijdelijke oplossing