U bent hier

Nieuws

Voor het sportcentrum van Defensie in Duisburg is de gemeente op zoek naar een  (m/v) toezichter.

Jouw opdracht:

De gemeente Tervuren heeft de uitbating van de sportsite in Duisburg toevertrouwd aan twee Tervuurse verenigingen: de Blue Lions Hockey & Tennis Club en Golf Park Tervuren.

Beide verenigingen bieden een kwalitatief sportaanbod en worden bestuurd door lokale mensen. De nadruk ligt op jeugdwerking en het sociale gebeuren rond sport. Een project voor en door Tervurenaars waarbij iedereen op een laagdrempelige manier kan deelnemen.

Door de langere periode van droogte en warmte is code oranje uitgeroepen. Dat betekent dat er een hoog risico is op brand in natuur- en bosgebieden. Het Agentschap Natuur en Bos vraagt om bijzonder voorzichtig te zijn als je de komende dagen wandelt in één van die gebieden. We hebben nu de stap gezet van code geel: gevaar naar code oranje: hoog gevaar. Bij code oranje zijn beheerders van natuurgebieden en de brandweer extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer onmiddellijk versterkt uit.

Wat kan je zelf doen?

Vanaf woensdag 27 mei gaan de speeltuinen in onze gemeente opnieuw open. Je moet wel rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen.

Voor de speeltuin in de Koninklijke Moestuin:

De aanhoudende droogte zorgt er voor dat het waterpeil dermate laag is dat men problemen vreest met de levering. De overheid vraagt dan ook met aandrang om zo weinig mogelijk leidingwater te gebruiken.
De Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant besliste vandaag dat water van het openbaar waterdistributienetwerk niet meer mag gebruikt worden voor niet-essentiële toepassingen:

Door de aanhoudende droogte, infrastructuurwerken en een hoger verbruik dan normaal hebben bepaalde straten in Duisburg te kampen met een acuut lage waterdruk. Een aantal gezinnen kwamen hierdoor even zonder water te zitten. Samen met De Watergroep doet het bestuur er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Beperk onnodig verbruik van leidingwater

Jij kan helpen door extra spaarzaam te zijn met het verbruik van leidingwater en dit te beperken tot strikt noodzakelijke toepassingen.

Enkele tips:

De voorbije drie weken konden we in het woon-zorgcentrum al een aantal maatregelen nemen die een positieve impact hebben op het welzijn van zowel bewoners als medewerkers. Stap voor stap voor worden ze nu uitgebreid. Sinds 18 mei is ook bezoek mogelijk onder voorwaarden. Goed nieuws ook over de meest recente testresultaten die allemaal negatief waren.

Versoepelingen

De bibliotheek voorziet in een basisdienstverlening onder de vorm van een “afhaal-dienstverlening”. Dat wil zeggen dat materialen gereserveerd en afgehaald kunnen worden binnen een bepaald tijdslot dat wordt toegekend. Deze dienstverlening blijft voorlopig zo behouden, ook na 18 mei.

Concreet betekent dit:

1. Telefonisch reserveren via 02 766 52 03

Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag kan je tussen 9 en 12 uur bellen om materialen te reserveren of om een tijdslot af te spreken om gereserveerde materialen af te halen.

Vanaf vrijdag kan je terug een bezoek brengen aan de wekelijkse vrijdagmarkt. Je moet wel rekening houden met een beperkte toegang en de nodige veiligheidsmaatregelen.

Zo is de markt een gesloten zone waarbij je één richting volgt met een vaste in-en uitgang. Je marktbezoek start aan de kant van het politiekantoor, maar terugkeren op je traject is niet mogelijk. Uiteraard moet je de afstand van 1,5 meter bewaren, daarvoor worden aparte rijen met markeringen voorzien. Je kan ook gebruik maken van handgels.

Tegen het einde van de week heeft elke Tervurenaar een gratis herbruikbaar mondmasker in de bus. De 25.000 mondmaskers die de gemeente op 27 april besteld heeft, zijn vandaag aangekomen en worden de komende dagen aan huis bedeeld door het gemeentepersoneel. Hiermee wordt de vooropgestelde timing gerespecteerd en kan het gemeentebestuur zijn belofte nakomen.

Pagina's