U bent hier

Kinderen van vijfde leerjaar strijden samen voor het klimaat

Gisteren werd het startschot gegeven voor een nieuwe editie van de klimaatbende. Alle leerlingen van het vijfde leerjaar uit de Tervuurse scholen zetten zich dit schooljaar opnieuw samen in met MOS Vlaams-Brabant en onze gemeente voor de klimaatstrijd. 

De 170 leerlingen uit de gemeentelijke basisscholen van Tervuren, Vossem en Moorsel, de Mariaschool en de Sint-Annaschool werden gisteren onderworpen aan een aantal proefopdrachten om zich te bewijzen als volwaardige leden van de klimaatbende. 

Gedurende de rest van het schooljaar gaan alle vijfdes aan de slag in de eigen school. Daar leren ze met educatieve ondersteuning en informatie van MOS Vlaams-Brabant hoe ze echt kunnen helpen om de klimaatopwarming te beperken. Zo gaan gaan zelf op onderzoek met de zogenaamde energie- en de klimaatkoffer. Hier zitten o.a. een CO2-meter, een lichtmeter, een energiemeter in waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Naast het uitvoeren van opdrachten, moeten ze ook zelf nadenken over hoe de CO2-uitstoot kan verminderd worden. 

Aan het einde van het schooljaar volgt er nog een slotmoment waar zal bekeken worden of de klimaatdoelen behaald werden.