U bent hier

Laat je vaccineren! Ok, maar waar, wanneer en hoe?

Er zijn heel wat vragen over de vaccinaties tegen COVID-19. Wanneer ben ik aan de beurt? Krijg ik een uitnodiging? Enz…Dat is normaal. We hebben echter nog niet op alle vragen een antwoord. Weet dat we er de komende weken alles aan doen om de onduidelijkheid zoveel mogelijk weg te nemen.

Wat weten we wel al?

De vaccinatiecentra in de Markthal te Overijse en de Skyhall te Zaventem krijgen stilaan vorm.
Alle inwoners van Tervuren zullen tussen maart en oktober terecht kunnen in de markthal om een vaccin te krijgen. 

Op dit moment is de voorziene startdatum 22 februari. Om dan te kunnen starten zijn we echter afhankelijk van de verstuurde uitnodigingen én van de levering van de vaccins. Die verantwoordelijkheid ligt niet bij de gemeenten. De hogere overheid heeft wel al bepaald wie er eerst aan bod komt en we krijgen binnenkort ook meer nieuws over de timing van de vaccins.

We doen er ondertussen alles aan om goed na te denken over veiligheid, parkeermogelijkheden, voldoende fietsenstallingen, openbaar vervoer, vervoer voor minder mobielen,… Ook voor mensen met specifieke beperkingen die al dan niet een begeleider nodig hebben, zoeken we naar een zo vlot mogelijk verloop van de vaccinatie.

Er komt een telefoonlijn waar je zal terecht kunnen met al je vragen. Die gegevens zullen ook op jouw uitnodiging staan. Op dit moment kan je met je vragen terecht op de website www.laatjevaccineren.be. De website www.vaccinmarkthal.be komt binnenkort ook online, daar zal je zeker ook de laatste ontwikkelingen kunnen volgen.

Dank je wel vrijwilliger!

Je hebt je al opgegeven om mee te werken in het vaccinatiecentrum in jouw buurt of je bent van plan om dat nog te doen? (Dat kan nog altijd via www.eerstelijnszonedruivenstreek.be) Dankjewel daarvoor!
We zijn jou niet vergeten. Het vraagt echter heel wat tijd om de juiste puzzel voor personeelsinzet te leggen. Je mag zeker de komende weken een bericht verwachten over hoe en waar we jouw hulp kunnen gebruiken.

Nog even geduld…

We weten dat jouw geduld al heel erg op de proef is gesteld. Als we zien wat er al gerealiseerd is op zo’n korte tijd in de Markthal en Skyhall, dan geeft dat vertrouwen. Hou dus nog even vol, wacht op jouw uitnodiging en laat je vaccineren van zodra dat kan.