U bent hier

Maatregelen woonzorgcentrum versterkt

Alle medewerkers van het woonzorgcentrum geven al enige tijd het beste van zichzelf om deze periode van afzondering zo goed mogelijk door te komen. De voorbije weken was het dan ook altijd de prioriteit om iedereen veilig te houden. Alles wordt in het werk gesteld om bewoners en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen.

Outbreakplan

Toch testten deze week drie bewoners positief op Covid-19. Daarom is het outbreakplan opgestart dat daarvoor eerder opgesteld is. Hierbij worden alle maatregelen genomen om afdelingen van elkaar te scheiden en ervoor te zorgen dat de bewoners op hun kamer blijven. Er gelden ook bijzondere richtlijnen voor maaltijden en verzorging.

Op dit moment is er voldoende beschermend materiaal voor alle medewerkers en wordt er dagelijks besteld om de voorraad aan te vullen.

Het zorgpersoneel doet er alles aan om de familieleden zo goed mogelijk te informeren en vragen te beantwoorden over hun bezorgdheid. De situatie binnen het woonzorgcentrum wordt ook nauw opgevolgd door het gemeentebestuur. Met grote dank en waardering voor de medewerkers die zich meer dan 100 procent inzetten om de best mogelijke zorg aan de bewoners te bieden.