U bent hier

Mee werken aan de ring? Neem deel aan het participatiemoment

De Ring (R0) rond Brussel heeft doorheen de jaren het imago van een onleefbare en te vermijden plek gekregen. Files en ongevallen, sluipverkeer in de omliggende steden en gemeenten, versnippering van de aangrenzende groengebieden …Hier wil Werken aan de ring verandering in brengen. Deze projectvennootschap werd opgericht door de Vlaamse Regering om grote infrastructuurprojecten integraal en gecoördineerd aan te pakken. 

Publieke raadpleging en infomarkten over de herinrichting van Ring Oost

Werken aan de Ring wil iedereen informeren over de stand van zaken van de herinrichting van het oostelijke deel van de Ring rond Brussel. Dat deel, tussen Tervuren en Hoeilaart, omvat vier grote knooppunten: Vierarmen, Leonard, Groenendaal en Jezus-Eik. Om de mobiliteit en de leefbaarheid in de regio te verbeteren, moeten die vier knooppunten grondig worden aangepakt. Voor elk knooppunt is er een nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) nodig. Om dat proces op te starten, keurde de Vlaamse overheid vier startnota’s goed, één voor elk knooppunt.

Jouw mening telt

In deze fase van het proces zijn er nog verschillende oplossingen mogelijk. Voor elk knooppunt zijn er immers verschillende alternatieven, die terug te vinden zijn de in startnota's. Nog tot 14 januari 2022 ligt de startnota Ruimtelijke herinrichting knooppunt Vierarmen op de Ring rond Brussel (R0) ter inzage in het gemeentehuis. Om alles wat duidelijk te stellen en iedereen van alle nodige informatie te voorzien, wordt er publiek participatiemoment georganiseerd op 30 november 2021 tussen 17u30 en 20u30 in het Administratief centrum van Tervuren, Markt 7, 3080 Tervuren.
Door de geldende coronamaatregelen is het noodzakelijk vooraf in te schrijven via het telefoonnummer 02/553.38.00 of via het online formulier.

Er wordt voor de 4 knooppunten ook een digitaal publiek participatiemoment (webinar) georganiseerd op dinsdag 14 december 2021 van 19u tot 21.30u. Ook voor dit digitaal moment is het noodzakelijk om in te schrijven via het telefoonnummer 02/553.38.00 of via het online formulier.

Iedereen kan tot en met 14 januari 2022 reacties indienen op de startnota, op één van de volgende manieren:

 • Via het online inspraakformulier 
 • Door een brief te versturen naar
  Departement Omgeving - Afdeling GOP
  Graaf de Ferrarisgebouw
  Koning Albert II-laan 20 bus 7
  1000 Brussel
 • Door een brief tegen ontvangstbewijs af te geven bij een van de betrokken gemeenten

Alle info over het volledige project kan je terugvinden op https://www.werkenaandering.be/ring-oost en https://omgeving.vlaanderen.be/grups/knooppuntenr0oost