U bent hier

Mondmasker dragen verplicht

Voortaan moet je een mondmasker dragen in het handelscentrum van Tervuren-centrum, maar niet in de deelgemeenten. Het is bovendien verplicht op het marktplein en de zone van de Koninklijke Moestuin. Daarbij horen ook het Warandeplein, de ondergrondse parking, de Vlonderse Hoek en de speeltuin. Je mag het tijdelijk afnemen als je iets eet of drinkt, maar enkel gedurende die tijd.

Tot de betaalzone van het handelscentrum behoren delen van de Brusselsesteenweg en de Leuvensesteenweg, maar ook de Kerkstraat, de Klarastraat, de Kasteelstraat en de Hoornzeelstraat. Je vindt ze terug in het plannetje onderaan deze pagina.

Ook bezoekers en gebruikers van gemeentelijke gebouwen (dienstencentra, sporthallen, vergaderzalen,…) worden verplicht om een mondmasker te dragen.
Dat geldt bij het binnenkomen, maar ook elke verplaatsing van en naar loketten, balies, kleedkamers, sanitair, vergaderingen, bijeenkomsten of plechtigheden.

 In de gemeentelijke gebouwen mag je als bezoeker of gebruiker het mondmasker afnemen als je op een veilige afstand van 1,5 meter zit of staat, bijvoorbeeld tijdens het sporten of als iedereen aan tafel zit voor een vergadering.

De maatregelen gelden voor alle inwoners en bezoekers vanaf 12 jaar.

Tot slot ben je in heel de provincie Vlaams-Brabant verplicht om altijd een mondmasker bij je te hebben als je de deur uitgaat. De verplichting is er om discussies te vermijden met burgers die geen masker willen opzetten omdat ze er geen bij hebben, en om ervoor te zorgen dat mensen ook in onvoorziene omstandigheden zichzelf en anderen tegen de verspreiding van het virus kunnen beschermen.