U bent hier

Mondmaskers deze week bedeeld door gemeentepersoneel

Tegen het einde van de week heeft elke Tervurenaar een gratis herbruikbaar mondmasker in de bus. De 25.000 mondmaskers die de gemeente op 27 april besteld heeft, zijn vandaag aangekomen en worden de komende dagen aan huis bedeeld door het gemeentepersoneel. Hiermee wordt de vooropgestelde timing gerespecteerd en kan het gemeentebestuur zijn belofte nakomen.

Medewerkers van zowat alle gemeentelijke diensten zijn druk in de weer om de mondmaskers in enveloppen te steken, samen met bijbehorende gebruiksaanwijzing voor een correct gebruik. Voldoende afstand houden en handen wassen blijven natuurlijk de belangrijkste veiligheidsmaatregelen, maar de mondmaskers spelen toch een belangrijke aanvullende rol om een heropflakkering van het coronavirus te vermijden.

Gemeentepersoneel zet zich in voor bedeling

De vele straten in Tervuren werden verdeeld tussen de verschillende afdelingen. Morgen en overmorgen zetten vele werknemers van de gemeente hun gewone werk een paar uurtjes opzij om de mondmaskers in alle Tervuurse bussen te deponeren.

Gemeentelijk initiatief

Het verdelen van deze gratis herbruikbare mondmaskers is een initiatief van de gemeente en staat los van de mondmaskers en filters die in een latere fase door de federale overheid aangeboden worden. Ook die bedeling zal het gemeentepersoneel voor z’n rekening nemen als alles geleverd is.

Met deze gezamenlijke inspanning toont het voltallige gemeentepersoneel zich bijzonder solidair met onze Tervuurse bevolking. Alle diensten hebben tijdens deze coronacrisis al een uitzonderlijke inzet en flexibiliteit getoond en ook bij dit initiatief bewijzen ze opnieuw hun bereidheid om een stapje extra te zetten als dat nodig is.

Gebruiksaanwijzing mondmaskers