U bent hier

Nieuws

Interleuven ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Tervuren het bedrijventerrein Keiberg-Vossem, gelegen aan de Leuvensesteenweg (N3) aan de grens van Tervuren en Bertem. De aannemer startte begin 2019 met de aanleg van de infrastructuur en deze werken vorderen goed. Ondertussen werd ook het inrichtings-, uitgifte- en beheerplan op 24 september goedgekeurd door de gemeenteraad. Met deze goedkeuring wordt ook het startsein gegeven voor een eerste selectieronde waarbij ondernemers zich kandidaat kunnen stellen om zich op dit nieuwe terrein te vestigen.

De heraanleg van de voetpaden in de Vestenstraat is gestart en deze werken duren tot 30 november, afhankelijk van de weersomstandigheden. Na een eerste evaluatie wordt de verkeerssituatie omwille van veiligheidsredenen aangepast.

Tijdens fase 1 worden de voetpaden tussen de Jezus Eiklaan en Jef Coosemansstraat heraangelegd:

Vanaf donderdag 17 oktober 2019 geldt een parkeerverbod in de werfzone en wordt dit deel afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en bezoekers kunnen hun woning altijd bereiken.

De nieuwe bank in de Koninklijke Moestuin zet ouderen, kinderen, sportievelingen en wandelaars aan om op een spontane manier te bewegen. De IPitup-beweegbank is een zitbank die in de eerste plaats comfortabel zit, maar tegelijkertijd mensen nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot bewegen.

Laagdrempelige oefeningen

Vanaf 1 januari 2020 krijgt krijgt de gemeente voor een periode van 20 jaar een kosteloos gebruiksrecht over de hele sportsite (17 ha), die onder meer een golfterrein, een voetbalveld, 11 tennisvelden en twee sporthallen omvat. Hier kunnen in de toekomst sportverenigingen terecht, waarbij de nadruk ligt op lokale verankering, jeugdwerking en het sociale aspect rond het sportgebeuren. Als tegenprestatie krijgt Defensie een beperkt gebruiksrecht voor haar actieve militairen op momenten dat de infrastructuur niet wordt gebruikt door de lokale verenigingen.

Naar aanleiding van de week van de mobiliteit (16 - 22 september) lanceert Autodelen.net en KVLV in samenwerking met VVSG een bevraging over mobiliteit in je buurt.

Hoe verplaats jij je meestal en wat is er in jouw buurt nodig zodat dit (nog) vlotter kan? Dat zijn vragen waarop ze via een enquête bij alle inwoners een antwoord willen. De nadruk ligt op de kansen voor gedeelde mobiliteit. Met die informatie kunnen ze aan slag om na te denken over de mobiliteit van morgen.

Opvang zoeken voor je baby of peuter in Tervuren wordt vanaf 1 september kinderspel!

Via de centrale website www.kinderopvanginmijnbuurt.be kan je je aanmelden en deze drie stappen volgen:

1. Doorzoek het aanbod aan kinderopvang

2. Registreer je opvangaanvraag voor je baby of peuter

3. Ontvang bericht van de opvanginitiatieven

 

Rechtstreeks contact opnemen kan ook via Loket Kinderopvang Tervuren 02 766 52 02 of kinderopvang@tervuren.be

Ons woonzorgcentrum Zoniën telt meer dan 150 bewoners. Om deze bewoners met de juiste zorg te kunnen omkaderen, zijn we op zoek naar zorgkundigen. Om de vraag op te vangen, organiseert onze dienst HRM tweewekelijks rekruteringsdagen voor zorgpersoneel.

De rekruteringsdagen gaan steeds door op een donderdagvoormiddag. Volgende data staan reeds vast in 2019:

17/10 | 31/10 | 14/11 | 28/11 | 12/12

Ben je iemand met een hart voor ouderen, bekijk dan zeker ook nog eens de vacature voor zorgkundige onderaan deze pagina.

De gemeenteraden van Hoeilaart, Overijse en Tervuren keurden de nieuwe formaten en tarieven van de restafvalzakken en nieuwe gft-zakken van de afvalintercommunale Interrand goed. De nieuwe gft-zakken krijgen een nieuw kleedje. De groene, sterkere, bio-afbreekbare zakken vervangen de bruine zakken. De huidige Interrand-zakken mogen nog gebruikt worden tot ze opgebruikt zijn.

Nieuwe formaten en tarieven