U bent hier

Nieuwe mogelijkheid voor aanvraag ambulante handel

Op de gemeenteraad van 16 december 2021 werd het reglement voor de organisatie van ambulante handel aangepast. Het nieuwe reglement en het nieuwe aanvraagformulier werden toegevoegd op de webpagina rond ambulante handel

Wat is er veranderd?

Eerst en vooral werd de lijst met snacks voor de plaatsen in categorie B aangevuld met pannenkoeken en poffertjes. Daarnaast werd een bijkomende voorrangsregeling toegevoegd wanneer je verkoopwaren aanbiedt voor elk seizoen. Er bestond al een voorrangsregel voor handelaars die voor meerdere dagen een uitbating aanvragen. 

Nieuwe aanvraagprocedure

Door de inhoudelijke aanpassingen in het reglement is het nodig om voor de plaatsen in onmiddellijke omgeving van het Park een nieuwe aanvraagprocedure op te starten. Deze plaatsen zullen worden aangeboden voor minimum 1 jaar (tot en met 31/12/2022). Daarna kunnen de toelatingen worden verlengd, opgeschort of geschrapt in functie van de plannen met het bootjeshuis en de concessie aan Vossemvijver.

De inschrijvingen starten op 10 januari 2022 om 9 u. en lopen tot 30 januari. Je kan enkel een kandidatuur indienen via mail naar evenementen@tervuren.be. Kandidaturen die in deze periode op een andere manier worden ingediend, worden niet in aanmerking genomen.​ Alle kandidaturen worden eerst geklasserd volgens de gevraagde standplaats en specialisatie en daarna op basis van de voorrangsregels.

Meer info vind je hier.