Nieuwe sportinfrastructuur op de Polygoon

In samenspraak met defensie heeft de gemeente Tervuren de concessie op het militair domein met 10 jaar verlengd.

In de praktijk ligt een groot deel van het beheer bij de twee verenigingen " Blue Lions Hockey, Tennis & Padel Club Tervuren" en"Golf Park Tervuren" Op deze manier kunnen de verenigingen hun investeringen over een langere termijn spreiden.

Door deze verlenging wordt de terugbetaling van leningen een stuk haalbaarder voor de clubs. Voor de Blue Lions betekent dit dat ze onmiddellijk aan de slag kunnen met een stevige investering waarbij de gemeente hen 2,8 miljoen euro leent.

Sterk engagement van gemeente en Blue Lions

De gemeente gaat een groot financieel engagement aan, maar daar staat iets tegenover: de Blue Lions verbinden zich tot de terugbetaling van de lening en het onderhoud van de site in de toekomst. De investeringen die ze voor ogen hebben zijn ambitieus en dankzij deze overeenkomst krijgt de club financiële ruimte om de renovatie in één keer te realiseren.

Bijkomende sportinfrastructuur

We mogen binnenkort dus de langverwachte transformatie van de Polygoon verwachten: de Blue Lions vernieuwen de cafetaria en een aantal tennisterreinen. Er komen ook overdekte tennisterreinen, een bijkomend multifunctioneel tennis- en hockeyveld en drie padelterreinen. De werken gaan al in mei van start.

Gepubliceerd op  dinsdag 30 apr 2024 om 14:07 uur