U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Het afgelopen weekend is de cohortering tot een goed einde gebracht. Cohorteren betekent dat de afdelingen anders ingedeeld werden om de bewoners die positief en negatief testten van elkaar te scheiden. Groot voordeel hiervan is dat een aantal bewoners opnieuw beperkt contact hebben met elkaar, wat echt wel bevorderend is voor hun welzijn en welbevinden. Voor het personeel is er meer duidelijkheid en zal de organisatie van het werk voor een stuk eenvoudiger en efficiënter verlopen.

Dat is gelukt door de inspanningen van alle medewerkers in het woonzorgcentrum, maar ook met hulp van de technische ploeg (WEB) en de poetsmedewerkers die alles gedaan hebben om de verhuis vlot te laten verlopen.

Op dit moment is het woonzorgcentrum opgedeeld in drie zones:

  • een rode zone: bewoners met een bevestigde besmetting
  • een oranje zone: bewoners die negatief testten, maar toch verdachte symptomen hebben
  • een groene zone: bewoners met een negatief testresultaat zonder symptomen.

Uiteraard was deze verandering niet eenvoudig voor de bewoners, maar ze zijn zo goed mogelijk opgevangen door het personeel. Ook de families werden op de hoogte gehouden. Voor hen is het evenmin gemakkelijk om op afstand te volgen wat er met hun familielid gebeurt. Ten slotte moet ook het personeel zich aanpassen aan een nieuwe organisatie van het werk. Vanaf vandaag hoopt iedereen de normale werking op een rustige manier op te nemen, met volle aandacht voor de bewoners.

Alle medewerkers blijven het beste van zichzelf geven om voor elke bewoner de best mogelijke zorg te bieden. Ook vanuit de gemeente wordt het woonzorgcentrum zoveel mogelijk ondersteund. Met grote dank en waardering voor al die medewerkers die zich dag na dag blijven inzetten in deze moeilijke periode.