U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Vorige week zijn alle medewerkers en bewoners in het woonzorgcentrum Zoniën getest. In totaal werden er een 290-tal tests afgenomen en bijna alle resultaten waren negatief, wat zeker goed nieuws is.

Afdeling De Wilg

Op de afdeling De Wilg hebben twee bewoners en twee medewerkers een positieve test afgelegd. De bewoners en medewerkers van deze afdeling volgen we de volgende dagen extra op. Ze  worden ook opnieuw getest op vrijdag 30 oktober. Tot dan blijven de bewoners zeker op de kamer.

Normale leven voor alle andere afdelingen

Bewoners van de afdelingen De Beuk, De Hazelaar, De Linde en De Eik mogen de kamer verlaten en zich vrij bewegen binnen hun leefgroep. Ze eten opnieuw samen en de activiteiten starten terug op. Het is ook mogelijk om het huis te verlaten, uiteraard met grote voorzichtigheid.

Bezoekregeling

Alle bewoners kunnen gelukkig bezoek ontvangen. De looplijnen in huis zijn wel aangepast om de stroom naar de afdelingen beter te scheiden.

Extra aandacht voor bewoners

Het zijn moeilijke tijden voor bewoners, families en medewerkers. Daarom namen de collega’s van ergo en animatie een fijn initiatief: ze dagen de bewoners uit om hun geheugen te trainen op een leuke manier. Zo zijn er puzzels, concentratieoefeningen, mandela’s enz.

We willen alle medewerkers alvast bedanken voor de blijvende inzet om elke dag de best mogelijke zorg te bieden.