U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

In woonzorgcentrum Zoniën blijft het voorlopig rustig. Er zijn geen gekende besmettingen en sinds 1 juli zijn er opnieuw een aantal versoepelingen. De federale richtlijnen zijn vanaf nu van toepassing op het aantal vaste bezoekers.

Wie kan op bezoek komen?

  • Vaste bezoekers: elke bewoner kan bezoek krijgen van acht vaste bezoekers die hun naam doorgeven via wzc@tervuren.be. Die kunnen tweewekelijks wisselen. Ze kunnen ook samen op bezoek komen. Kinderen onder de 12 jaar tellen hier niet mee. Op de kamer wordt het bezoek wel beperkt tot twee bezoekers tegelijkertijd; hier tellen kinderen wel mee (omwille van de oppervlakte van de kamers).
  • Losse bezoekers: elke bewoner kan bezoek krijgen van verschillende sociale contacten of losse bezoekers. Deze bezoekers komen alleen en volgen de maatregelen goed op. (afstand houden, chirurgisch mondmasker dragen, handen ontsmetten)

Waar kan het bezoek doorgaan?

  • Bezoek op de kamer:  bezoek op de kamer wordt beperkt tot 2 bezoekers tegelijkertijd omwille van de oppervlakte van de kamers; dit geldt ook voor kinderen.
  • Bezoek in de binnentuin en op de terrassen: wanneer het mooi weer is kan het bezoek doorgaan in de binnentuin of op de terrassen. We vragen om steeds de kortste weg naar de tuin of het terras te nemen en niet te blijven stilstaan in de leefruimtes of bij andere bewoners. Wanneer je doorheen de gang en leefruimtes wandelt, dien je nog steeds je mondmasker te dragen.

Wanneer kan het bezoek doorgaan?

  • Bezoek is welkom tussen 9 en 20 uur. Het onthaal sluit wel om 17 uur.
  • In het weekend is het onthaal uitsluitend geopend op zaterdag.

Registratie blijft verplicht!

  • In functie van een snelle contactopsporing vragen we bezoekers om zich steeds te registreren aan het onthaal.

Opening van cafetaria in zicht 

Omwille van de renovatiewerken konden de deuren van de cafetaria nog niet opnieuw openen maar de werken vlotten én een opening in augustus lijkt haalbaar!

Intussen vragen we aan bezoekers om zelf een consumptie mee te brengen.