U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Na een bewogen periode keert de rust een beetje terug in het woonzorgcentrum. Zeker de bewoners moeten zich nog wat aanpassen aan de verhuis, maar alle medewerkers doen hun uiterste best om hen zo goed mogelijk op te vangen.

Sinds vorige week is het woonzorgcentrum opgedeeld in drie zones. Een afdeling waar de bewoners verblijven die positief werden getest, een afdeling voor de bewoners die negatief testten, maar toch verdachte symptomen hebben en een afdeling voor de bewoners met een negatief testresultaat zonder symptomen.

Op de afdeling waar de bewoners verblijven die positief werden getest,  worden de bewoners gestimuleerd om contact te hebben met elkaar en rond te wandelen. Aangezien ze allemaal positief testten, mogen ze contact hebben met elkaar en daar genieten ze zichtbaar van. Uiteraard met toestemming van de bewoners zelf en de familie.

Ook voor de bewoners die negatief testten, wordt extra aandacht besteed aan beweging en sociaal contact. Zij mogen bijvoorbeeld  opnieuw met de kiné op de gang wandelen, wat positief is voor de revalidatie. Samen met de vrijwilligers worden ook extra koffie- en drankmomenten georganiseerd waarbij tijd is voor een babbeltje.

Bewoners kunnen voortaan echt contact hebben met hun familie via “raamcontact”. Zowel voor de kamers langs de straat- en achterkant als de kamers die uitgeven op de binnentuin. Er wordt verder gekeken om die contactmogelijkheden uit te breiden, maar daarbij wordt ook gewacht op de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

Alle medewerkers blijven het beste van zichzelf geven om voor elke bewoner de best mogelijke zorg te bieden. Ze doen er bovendien alles aan om de familieleden zo goed mogelijk te informeren en de vele vragen en bezorgdheden te beantwoorden.  Familieleden sturen ook veel lovende woorden en dankmails wat de zorgmedewerkers zeer veel deugd doet. Ook vanuit de gemeente wordt het woonzorgcentrum zoveel mogelijk ondersteund. Met grote dank en waardering voor al die medewerkers die zich dag na dag blijven inzetten in deze moeilijke periode.