U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Afdeling De Eik uit quarantaine

Dinsdag werden bewoners en personeelsleden van afdeling De Eik voor de derde keer getest en alle testresultaten zijn negatief.

Goed nieuws dus!

De bewoners van De Eik mogen opnieuw het gewone leven op de afdeling hernemen. Ze moeten niet meer op de kamer blijven en mogen opnieuw eten in de dagzaal. Het doet hen duidelijk deugd! Gedurende één week wordt de afdelingsbubbel wel nog behouden. Dit betekent dat bewoners en personeel nog niet op de andere afdelingen lopen en dat de activiteiten nog doorgaan op De Eik zelf om zo de contacten met de andere bewoners nog even te beperken.

Voor de  ene bewoner die nog in contactdruppelisolatie ligt zijn er afspraken gemaakt tussen hoofdverpleegkundige en familieleden.

Bezoekregeling

De bewoners van De Eik kunnen bezoek ontvangen en kunnen met hun bezoek naar buiten gaan. Om het contact met andere bewoners zoveel mogelijk te beperken wordt gevraagd om specifieke richtlijnen te volgen om de kortste weg van en naar de afdeling te nemen.

In de rest van het woonzorgcentrum blijft de bestaande bezoekregeling van kracht. 

Verhoogde waakzaamheid

Maatregelen in kader van verhoogde waakzaamheid blijven gelden in het gehele woonzorgcentrum (vb. isolatie en testen bij mogelijke symptomen).

Personeel en bezoekers vragen we om steeds het mondmasker te dragen binnen het woonzorgcentrum en om de geldende maatregelen strikt op te volgen.