U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Extra maatregelen

Vanaf 29 oktober werden binnen de woonzorgcentra de maatregelen weer aangescherpt. In Zoniën vragen we bewoners en bezoekers om weer vaker het mondneusmasker te dragen.  Bovendien liet het Agentschap Zorg ons weten dat vanaf maandag 8 november het gebruik van het Covid Safe Ticket verplicht is in cafetaria's van woonzorgcentra.

Dragen van mondneusmasker 

  • Alle interne en externe zorg- en dienstverleners, vrijwilligers, animatoren enz. dragen een chirurgisch mondneusmasker vanaf het betreden van de voorziening én tijdens de volledige aanwezigheidsduur. Dit betekent dat niet alleen onze medewerkers en vrijwilligers, maar ook eventuele artiesten en beoefenaars van (niet-)medische contactberoepen in het woonzorgcentrum, steeds een mondneusmasker dragen.
  • Alle bezoekers dragen gedurende het hele bezoekmoment een chirurgisch mondneusmasker, ongeacht of de afstandsregel al dan niet kan worden nageleefd en ongeacht of de bezoeker over een Covid Safe Ticket beschikt.  
  • Tijdens de zorgcontacten en tijdens de contacten met bezoekers dragen ook de bewoners, indien mogelijk, een chirurgisch mondneusmasker. Dit masker wordt ter beschikking gesteld op de kamer

 

Covid Safe Ticket (CST) in de cafetaria

  • Vanaf maandag 8 november is het Covid Safe Ticket verplicht in cafetaria's van woonzorgcentra. Dat betekent dat ook in Zoniën vrijwilligers van de cafetaria vanaf maandag 8 november het CST van elke bezoeker zullen scannen.
  • Je kan het CST via de CovidSafe app op je smartphone installeren of via MijnGezondheid.be of Mijnburgerprofiel.be downloaden. Daar heb je dan wel steeds je eID en de bijhorende pincode voor nodig.  
  • Wie geen smartphone heeft, of niet onmiddellijk over de pincode van zijn ID beschikt, kan een papieren versie van het Covid Safe Ticket aanvragen via de Helpdesk Vlaanderen op het nummer 078 78 78 50 met behulp van het rijksregisternummer. Het papieren attest wordt dan opgestuurd.  

 

Handhygiëne en afstand 

Uiteraard blijven we aandacht besteden aan een goede handhygiëne. De ruimtes worden voldoende verlucht en er wordt afstand gehouden waar mogelijk. Wij danken iedereen voor de reeds getoonde inspanningen en hopen opnieuw op begrip te mogen rekenen.

We blijven zorg dragen voor onze bewoners en voor elkaar.