U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Goed nieuws: het woonzorgcentrum is op dit moment vrij van Covid-19. Ook de bezoeken verlopen doorgaans vlot en bewoners en familie zijn blij om elkaar terug te zien.

Versoepeling bezoekregeling

De Vlaamse Taskforce Zorg besliste dat de Vlaamse woonzorgcentra vanaf 10 juni een eigen bezoekersregeling mochten uitwerken. Alle bezoek moet wel voldoen aan enkele basisvoorwaarden. Zo is het nog altijd verplicht om bezoekers te registreren, anderhalve meter afstand te houden, mondmaskers te dragen, aandacht te hebben voor handhygiëne en de bezoekruimte te desinfecteren.

Door deze versoepelingen kan ook de bezoekregeling in Zoniën uitgebreid worden. Uiteraard op een manier die praktisch haalbaar blijft en het risico op besmetting vermijdt. Zo wordt de circulatie in het woonzorgcentrum nog zoveel mogelijk beperkt.

Bezoek vanaf maandag 15 juni

Elke bewoner kan één keer per week bezoek ontvangen van twee bezoekers. Dat mogen elke week andere bezoekers zijn, ook kinderen als ze een mondmasker dragen en afstand houden. De bezoeken vinden voortaan plaats in de cafetaria waar hoekjes ingericht worden met tafels en plexiglas. Het bezoek blijft wel op afspraak en onder begeleiding. Ook alle afspraken en veiligheidsmaatregelen blijven uiteraard gelden.

Op die manier kan het aantal bezoeken verdubbelen tegenover vandaag. De bezoekregeling wordt regelmatig geëvalueerd om te kijken of er een volgende stap gezet kan worden naar een normale werking.

Alle medewerkers blijven het beste van zichzelf geven om voor elke bewoner de best mogelijke zorg te bieden. Ze doen er bovendien alles aan om de familieleden zo goed mogelijk te informeren en de vele vragen en bezorgdheden te beantwoorden. Ook vanuit de gemeente wordt het woonzorgcentrum zoveel mogelijk ondersteund. Met grote dank en waardering voor al die medewerkers die zich dag na dag blijven inzetten.