U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Aangezien het aantal besmettingen in het hele land stijgt, is er ook verhoogde waakzaamheid in de woonzorgcentra. Daarom legt de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg tijdelijk bijkomende maatregelen op.

Aangepaste bezoekregeling

Deze week is de bezoekregeling in woonzorgcentrum Zoniën opnieuw aangepast. Het bezoek kan niet langer plaatsvinden in de gemeenschappelijke ruimtes.

Vanaf nu gaat het bezoek door in de gerenoveerde leefruimte van de afdeling De Beuk. Hier vinden maximaal twee bezoeken tegelijk plaats en elke afdeling heeft z’n eigen vaste plek. Onze bewoners mogen er maximaal twee bezoekers ontvangen gedurende 30 minuten. Een mondmasker dragen, is verplicht voor zowel bezoekers als bewoners en de afstand moet op elk moment en elke plaats bewaard worden. Binnenkort kan een bezoek reserveren ook digitaal.

Het dagelijks leven

In het woonzorgcentrum gaat het dagelijks leven intussen verder binnen de bubbels van de leefgroepen. De nieuwe leefruimte van de Hazelaar werd zopas in gebruik genomen en dat werd gevierd met frietjes en pannenkoeken. Bewoners en medewerkers zijn alvast enthousiast over deze nieuwe lichte en open ruimte. Binnenkort krijg ook de afdeling De Beuk meer ruimte, waardoor alle bewoners weer samen kunnen eten. Uiteraard met respect voor de afstand.

De externe kapper en pedicure zijn te boeken op afspraak en ook hier moeten veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

De collega’s van animatie en ergo werken ondertussen aan een plan voor geleide wandelingen zodat familieleden en bewoners samen naar buiten kunnen.

Evaluatie corona-aanpak

De bevraging over de corona-aanpak van het woonzorgcentrum is zonet afgelopen. De input van familie en bewoners is daarbij een waardevolle aanvulling om de procedures en het draaiboek bij te sturen. Daarover wordt later gecommuniceerd.

Ondertussen is er een strategische noodvoorraad van persoonlijk beschermingsmateriaal aangelegd. Daarnaast zijn ook de interne afspraken voor een goede handhygiëne aangescherpt.

Alle medewerkers blijven het beste van zichzelf geven om voor elke bewoner de best mogelijke zorg te bieden. Ze doen er bovendien alles aan om de familieleden zo goed mogelijk te informeren en de vragen en bezorgdheden te beantwoorden. Ook vanuit de gemeente wordt het woonzorgcentrum zoveel mogelijk ondersteund. Met grote dank en waardering voor alle medewerkers die zich dag na dag blijven inzetten.