U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

De Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg heeft beslist om de bezoekregeling in de woonzorgcentra te versoepelen. Een bezoek op de kamer is weer mogelijk. Iedereen is alvast blij dat de bewoners en hun familieleden kunnen uitkijken naar deze bezoekjes.

Op dit moment zijn er geen besmettingen in het woonzorgcentrum, toch blijft de alertheid groot. Als er besmettingen vastgesteld zouden worden, kan de bezoekregeling aangepast worden.

Nieuwe bezoekregeling in Zoniën

Concreet betekent deze versoepeling dat elke bewoner bezoek kan ontvangen van een bubbel die uit maximaal vijf personen bestaat. Twee personen uit deze bubbel kunnen tegelijkertijd op bezoek komen in de kamer. Een mondmasker dragen, blijft weliswaar verplicht.

Vrije wandelingen

De bewoners mogen voortaan vrij gaan wandelen met mensen uit hun bubbel. Ook hier blijft een mondmasker verplicht. Er wordt wel gevraagd om de uitstapjes te beperken tot een wandeling en geen drukke plaatsen te bezoeken. De wandelingen doen alvast veel deugd, zowel voor de bewoners als hun familieleden.

Er wordt dus een inspanning gevraagd van iedereen die betrokken is bij de veiligheid van bewoners en medewerkers. Het gaat immers om een gedeelde verantwoordelijkheid.

Alle medewerkers blijven het beste van zichzelf geven om voor elke bewoner de best mogelijke zorg te bieden. Ze doen er bovendien alles aan om de familieleden+ zo goed mogelijk te informeren en de vragen en bezorgdheden te beantwoorden. Ook vanuit de gemeente wordt het woonzorgcentrum zoveel mogelijk ondersteund. Met grote dank en waardering voor alle medewerkers die zich dag na dag blijven inzetten.