U bent hier

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Vorige week vernam het woonzorgcentrum dat een bewoner van afdeling De Linde positief testte in het ziekenhuis. Deze bewoner werd opgenomen met andere klachten die geen verband houden met Covid-19.

Onmiddellijke testing

Als gevolg werd meteen het uitbraakplan toegepast. Daarbij werden alle bewoners en medewerkers van De Linde getest. Van de 66 testen bleken er drie positief: één medewerker en twee bewoners die in het verleden een besmetting doorgemaakt hebben. Bijkomende tests toonden aan dat het om een oude besmetting gaat en dat ze vandaag niet meer besmettelijk zijn. Er zijn dus geen nieuwe besmettingen op afdeling de Linde.

Verblijf op de kamer niet meer nodig

Uit voorzorg bleven alle bewoners van De Linde op de kamer, maar vanaf vandaag is die maatregel niet meer nodig. Het normale leven wordt alvast opnieuw opgepikt.

Informatie en bezoekregeling

Medewerkers, familieleden en bewoners worden persoonlijk op de hoogte gebracht van het feit dat geen enkele bewoner of medewerker een gevaar vormt voor besmetting. Ook bezoek blijft steeds mogelijk voor alle bewoners, uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen en binnen de contactbubbel.

Geen bijkomende voorzorgsmaatregelen meer

Vanaf vandaag zijn er geen extra maatregelen meer nodig aangezien er geen enkele nieuwe besmetting is in het woonzorgcentrum.

Met grote dank en waardering voor alle medewerkers die zich dag na dag blijven inzetten om voor elke bewoner de best mogelijke zorg te bieden.