Noodhulp voor Palestina

Sinds de start van de conflicten in Gaza zijn er al meer dan 27000 mensen omgekomen in de Gaza strook waarvan bijna de helft kinderen. Het aantal gewonden loopt in de tienduizenden en de toestand van de medische voorzieningen is dramatisch. Ondertussen zitten bijna twee miljoen overlevenden in overbevolkte  vluchtelingenkampen onder mensonterende omstandigheden met een tekort aan alles en ten prooi aan infectieziekten.

De teams van Artsen Zonder Grenzen zijn al sinds 1989 actief in Palestina met traumazorg en geestelijke gezondheidszorg. Ondanks de gevaarlijke situatie zijn er nog steeds 300 AZG-medewerkers in de ziekenhuizen van Khan Younis en Rafah en op de Westelijke Jordaanoever aan de slag  om de best mogelijke  medische, psychologische en logistieke hulp te bieden aan de slachtoffers van het geweld.

Het gemeentebestuur heeft op advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking financiƫle steun geboden. Door ook steun te geven kan jij levens redden en een sprankeltje hoop bieden. Dit kan via rekening BE73 0000 0000 6060 van Artsen Zonder Grenzen, Gewijde-Boomstraat 46, 1050 Brussel met vermelding van MD124AP

Info: www.azg.be

Gepubliceerd op  woensdag 28 feb 2024 om 10:10 uur