U bent hier

Opening Speelbieb

Op zaterdag 25 september opent de allereerste Speelbieb in Tervuren voor kinderen die er naar hartenlust speelgoed kunnen ontlenen. De Speelbieb is een initiatief van het Huis van het Kind.

Het Huis van het Kind Tervuren wil alle gezinnen bereiken met kinderen tot 12 jaar. Alle kinderen  zijn bijzonder welkom. Het is de  manier om de kinderen te laten kennismaken met verschillende soorten speelgoed. Na een tijd iets anders kunnen uitkiezen, is bovendien positief voor de algemene ontwikkeling van elk kind.

Economisch en duurzaam

Speelgoed ontlenen in plaats van telkens iets nieuws te kopen, is niet alleen goedkoper, maar meteen ook duurzaam. Het speelgoed in de collectie is tweedehands van goede kwaliteit ofwel helemaal nieuw.

Uitgebreid aanbod

De Speelbieb heeft heel wat in huis: van puzzels, gezelschapspellen, racebanen en lego tot en met baby- en buitenspeelgoed. Er werd nieuw materiaal aangekocht, maar veel speelgoed kwam binnen na een oproep aan de Tervurenaars. Een digitale catalogus zal alvast helpen om het speelgoed vlot uit te lenen.

Steun van vrijwilligers

De Speelbieb werkt bijna uitsluitend met vrijwilligers die de dagelijkse werking op zich nemen. Op woensdag van 14 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn de deuren open voor het publiek. Inwoners van Tervuren betalen 10 euro lidgeld per jaar, niet-inwoners 20 euro. Op termijn staan mogelijk ook workshops voor de kinderen op het programma.

Opening op 25 september

Op zaterdag 25 september vindt de officiële opening plaats om 10 uur. Vervolgens is de Speelbieb tot 15 uur geopend voor het grote publiek. Bij goed weer mogen kinderen zich uitleven op een springkasteel, even binnenspringen bij de grime of gewoon gezellig buiten spelen. Gezinnen kunnen er ook picknicken en zich uiteraard meteen inschrijven in de Speelbieb.

De Speelbieb bevindt zich in de loods in de School van Tervurendreef in Tervuren (ingang langs de parkpoort op de Markt).

Meer info over de opening van de speelbieb vind je onderaan deze pagina