U bent hier

Nieuws

Alle medewerkers van het woonzorgcentrum geven al enige tijd het beste van zichzelf om deze periode van afzondering zo goed mogelijk door te komen. De voorbije weken was het dan ook altijd de prioriteit om iedereen veilig te houden. Alles wordt in het werk gesteld om bewoners en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen.

Outbreakplan

Voor wat kan je nu nog terecht bij de dienst burgerzaken? Wat kan je beter online regelen en waarvoor krijg je nu geen afspraak, tenzij het hoogdringend is? We geven je graag een overzicht.

Voor deze zaken krijg je nog een afspraak:

Burgerlijke stand:

Makkelijk winkelen in moeilijke tijden? Dat kan bij onze Tervuurse handelaars. Een aantal zaken biedt afhaal- en thuisbezorging aan. Steek onze lokale handelaars dus gerust een hart onder de riem.

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus heeft het gemeentebestuur beslist om alle gemeentelijke evenementen van 19 april tot en met 5 juli te annuleren of te verplaatsen.

Het Woonloket is ten gevolge van de Coronacrisis tot nader order niet meer bereikbaar op het gemeentehuis. Ze blijven wel telefonisch en per e-mail alle vragen beantwoorden in verband met:

  • premies en fiscale voordelen
  • levenslang en aanpasbaar wonen
  • huren en verhuren
  • sociaal huren, sociaal lenen en sociaal kopen
  • de energielening: voor het financieren van energiebesparende werken in je woning.

Er kunnen voorlopig  dus ook geen afspraken gemaakt worden.

Contactgegevens:

0476 96 38 23

AC

Op woensdag 8 april zal Interrand het recyclagepark opnieuw openen. Je krijgt enkel toegang als je een afspraak maakt en de strenge veiligheidsmaatregelen respecteert.

Om een toestroom in de eerste weken te vermijden, raden we aan om een bezoek aan het containerpark nog even uit te stellen. Op die manier kan Interrand mensen die hoogdringend hun afval moeten wegbrengen, verderhelpen. Tijdens de eerste dagen worden ook maatregelen genomen om het verkeer in goede banen te leiden.

Hoe maak je een afspraak?

recyclagepark

Ondernemingen en winkels die door de coronamaatregelen verplicht moeten sluiten, kunnen online een hinderpremie aanvragen. Na de aanvraag wordt de premie binnen 14 dagen uitbetaald mits voldaan is aan alle voorwaarden. De hinderpremie bedraagt 4.000 euro en er is tijd tot 5 mei om de aanvraag in te dienen.

De aanvraag zelf doet u via https://www.aanvraagcoronapremie.be/. Opgelet: door het groot aantal gebruikers kan het even duren vooraleer u toegang krijgt tot de applicatie.

Omwille van de coronamaatregelen is het niet meer toegelaten om een wekelijkse markt te organiseren. Dus ook onze vrijdagmarkt zal voorlopig niet meer plaatsvinden.

Alvast bedankt voor het begrip.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook impact op het parkeren in onze gemeente. Daarom zijn de controles door parkeerbedrijf Indigo opgeschort. Zowel betalend parkeren als parkeren in de blauwe zones wordt niet meer gecontroleerd.

Uiteraard zal de politie foutparkeren nog steeds beboeten om de verkeersveiligheid te garanderen.

De ondergrondse parking Markt blijft open, het parkeerregime verandert er niet. Als Indigo de controles opnieuw opstart, wordt dit tijdig gecommuniceerd

Sinds 18 maart gelden een aantal versterkte maatregelen die ten minste tot en met 19 april van kracht blijven.

Een goede individuele handhygiëne en voldoende sociale afstand houden, blijven belangrijke maatregelen die iedereen moet opvolgen. Een strikte naleving ervan door iedereen, van jong tot oud, is noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgerzin en solidariteit met de meest kwetsbare personen is onontbeerlijk.

Pagina's