U bent hier

Roze zak verdwijnt vanaf 1 april 2021

Vanaf 1 april 2021 voert Interrand de nieuwe blauwe zak in waarin je plastic verpakkingen kwijt kan die je nu in de roze zak deponeert.  De bekende blauwe kleur blijft dezelfde, de verandering zit binnenin. De ‘P’ van pmd staat binnenkort niet meer voor ‘plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Dat maakt het gebruik van de roze zak overbodig. Daarom zal Interrand de roze zak voor gemengde plastic vanaf 1 april niet meer ophalen. Hij zal ook niet meer aanvaard worden op het recyclagepark. 

Heb je vóór 1 april nog roze zakken nodig?

Koop zeker niet meer dan één rol tegelijk. De verkoop van de roze zakken stopt eind 2020. Schat goed in hoeveel zakken je op 3 maand gebruikt en koop zeker niet te veel in.

Waar en wanneer kan je de nieuwe blauwe zak kopen?

De nieuwe blauwe zak zal je net als voordien in de verschillende winkels en warenhuizen kunnen kopen eens de voorraad oude pmd-zakken opgebruikt is. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kan je je de ‘oude’ pmd-zakken blijven gebruiken.

Mag je al vóór 1 april 2021 plastic verpakkingen in je pmd-zak zetten?

Nee, dat mag en kan niet. Het  bestaande sorteercentrum voor pmd-zakken kan niet zoveel bijkomende soorten plastic verwerken. Enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakking kunnen tot eind maart in je pmd-zak. Er wordt een nieuw sorteercentrum gebouwd dat dat tegen het voorjaar van 2021 wel zal kunnen. Tot eind maart 2021 gebruik je dus nog steeds de roze zak voor al je plastic afval, zoals yoghurtpotjes, botervlootjes, champignonbakjes, zakjes, enz.

Heb je vragen over de inhoud van je pmd-zak of roze zak?

Surf naar www.interrand.be of neem contact op met Marianne Verbraeken, afvalcoach bij Interrand (marianne.verbraeken@interrand.be / 02 658 95 47).