U bent hier

Skatepark krijgt nieuwe vorm

Het skatepark van Tervuren was enige tijd geleden al vernieuwd met een nieuwe asfalteringslaag. Vandaag zijn er heel wat toestellen bij geplaatst die de jongeren zelf gekozen hebben in samenspraak met de gemeente.

Het skatepark wordt veel gebruikt en was al even aan vernieuwing toe. De eerste stap was de aanleg van een nieuwe asfalteringslaag om het aantal kwetsuren tegen te gaan. Om die nieuwe laag te leggen, werden de bestaande toestellen afgebroken. Daarbij bleek echter dat er heel wat onderdelen vervangen moesten worden.

Participatief proces met jongeren

Aangezien er nieuw materiaal nodig was, bleek het een ideale gelegenheid om de jongeren te betrekken bij het ontwerp. Zowel skaters, steppers en BMX’ers namen deel aan het overleg, online weliswaar door de lockdown tijdens corona. Verschillende meningen en plannen werden op tafel gelegd en bovendien moesten ze rekening houden met een vast budget.

Het resultaat is alvast een gedragen project waarbij alle noden aan bod komen. In dit participatief proces, dat gecoördineerd werd door de gemeente, hebben de jongeren het plan dus volledig zelf uitgewerkt. Corona heeft er wel voor gezorgd dat de plaatsing wat vertraging opliep.