U bent hier

Start drive-in testcentrum

Door het hoge aantal coronapatiënten zochten de Eerstelijnszone, de huisartsenkring Druivenstreek en MCH naar een uitbreiding van de testcapaciteit. De oude FOD-site in de buurt van het AfricaMuseum werd geschikt bevonden als nieuwe locatie. Onze gemeente zorgde voor de coördinerende en logistieke steun.

Capaciteit

De site is ingericht als drive-in met 3 testlijnen waarbij de patiënt in de wagen blijft zitten. Met de drive-in komt er een capaciteit van 350 tot 400 afnames per dag voor de ruim 88.000 inwoners van de betrokken gemeentes: Wezembeek-Oppem, Kraainem, Tervuren, Overijse en Hoeilaart. Patiënten zullen, met een e-form van de huisarts of code van het contact tracing center, online een afspraak kunnen maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak, e-form of code een test te laten afnemen.

Voordeel van een drive-in

Het voordeel van een drive-in is dat het testen sneller gebeurt omdat de patiënt in de wagen blijft zitten. Zo moet er niet telkens een wachtzaal of kabinet moet ontsmet worden en de patiënten onderling geen contact hebben. Op 16 november wordt de drive-in officieel geopend.

Patiënten uit de gemeentes Kraainem, Wezembeek-Oppem, Overijse, Tervuren en Hoeilaart kunnen gebruik maken van het testcentrum door zelf online, of via de huisarts, een afspraak te maken voor een coronatest. Als patiënt ontvang je een activatiecode via sms van een (huis)arts of een contactopspoorder om een afspraak te maken. 

Maak je afspraak

Noodzakelijke gegevens om online een afspraak te boeken

• De activatiecode van 16 karakters
• Gsm-nummer
• E-mailadres
• Rijksregisternummer of BIS-nummer
• Naam van de (huis)arts

Resultaat

www.mijngezondheid.be - uitslag van mijn COVID-test
www.mynexuzhealth.be