U bent hier

Start werken tramterminus

Vanaf maandag 15 maart starten de werken voor de uitbreiding van de parking aan de tramterminus. De tramhalte blijft in dienst, je kan er dus gewoon op- en afstappen. Maar je kan er gedurende een jaar niet parkeren. De parking aan de Museumlaan (aan de olifant) blijft wel toegankelijk tot het einde van de werken.

Deze werken starten in het kader van een ‘Hoppinpunt’ waarbij je gemakkelijk en comfortabel kan hoppen tussen verschillen vervoersmiddelen. Je laat bijvoorbeeld je fiets of wagen achter om zorgeloos over te stappen op het openbaar vervoer of omgekeerd. 

Wagen, fiets, tram, bus

Aan het Hoppinpunt aan de tramterminus zullen 286 wagens kunnen parkeren. Zowel bezoekers van het AfricaMuseum als pendelaars of parkbezoekers kunnen hiervan gebruik maken.

Er komen ook fietskluizen, een afsluitbare fietsenstalling en een gewone overdekte fietsenstalling met fietsbeugels voor een 300-tal fietsers.

Wie met de wagen of fiets komt, kan de reis voortzetten met de tram, de bus of de deelfiets. Op termijn zal de nabijgelegen fietssnelweg zorgen voor een fietsverbinding met Brussel en daarna ook met Leuven.

Meer info:

https://www.werkenaandering.be/nl/tramterminus44