U bent hier

Nieuws

Quarantaine en opvolging testing afdeling De Eik

Op woensdag 28 juli werd bevestigd dat één bewoner van afdeling De Eik besmet is met COVID-19. De afdeling ging in quarantaine en gisteren werden alle bewoners én medewerkers van de afdeling getest. Alle testresultaten zijn negatief.

Dit bewijst dat het strikt opvolgen van de maatregelen zijn vruchten afwerpt in de strijd tegen de verspreiding van dit virus. Voorlopig moeten er geen bijkomende maatregelen genomen worden.

Sinds kort staan de eerste hondenpoepbuizen in het straatbeeld van Tervuren. Met dit proefproject hoopt het gemeentebestuur het probleem van rondslingerende hondenpoep aan te pakken. Als dit initiatief een succes blijkt, worden ook andere plaatsen voorzien van een hondenpoepbuis.

Vaak belandt hondenpoep op de grond, in de riolering of de plantvakken, wat uiteraard niet de bedoeling is. Hondenpoep hoort thuis in de vuilnisbak of een hondenpoepbuis. Daarom is een proefproject opgezet op plekken waar veel hondenpoepzakjes te vinden zijn.

  • De gemakkelijkste manier om te helpen is om een gift te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis BE70 0000 0000 2525 

Naar aanleiding van het WK Wielrennen dat eind september de Druivenstreek doorkruist, organiseren de verschillende Druivengemeenten van 19 juli tot en met 18 september een Strava Challenge. 
De opdracht is even simpel als moeilijk: bedwing zo snel mogelijk de volgende zes beklimmingen die allemaal op het WK-parcours liggen:

De laatste 20 jaar daalde het aantal verkeersdoden in ons land van 1500 verkeersdoden in 2001 naar 640 doden in 2019. Om het aantal ongevallen en het aantal recidivisten in ons land verder te laten dalen, moet iedereen inspanningen blijven leveren. Via het platform all-for-zero.be kan je als burger tot eind september je mening geven over drie grote verkeersveiligheidsthema’s.

Laat je stem horen!

Vaccinatie 12-15-jarigen met Pfizer vaccin

Het agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid installeerde twee fonteinen in de Vossemvijver in het Park van Tervuren. Een derde fontein zal binnenkort geïnstalleerd worden in de daarnaast gelegen Molenvijver. Naast een esthetische waarde hebben de fonteinen ook een belangrijke praktische component. De fonteinen zorgen voor extra zuurstof in het water en helpen zo in de strijd tegen de vorming van blauwalg. Deze blauwgroene bacterie vormt bij warm weer een olieachtige laag op het water en houdt gezondheidsrisico’s in voor mens en dier.

Onze gemeente organiseert samen met 8 lagere scholen en vzw Sport en Opleiding in augustus voor het eerst een zomerschool. Er is plaats voor 70 kinderen en de inschrijvingen verlopen vlot. De 70 deelnemers zijn allemaal kinderen die een extra duwtje kunnen gebruiken om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen aan het volgend schooljaar te beginnen. De zomerschool vindt plaats van 9 tot 20 augustus in de gebouwen van het GITO Tervuren.

In woonzorgcentrum Zoniën blijft het voorlopig rustig. Er zijn geen gekende besmettingen en sinds 1 juli zijn er opnieuw een aantal versoepelingen. De federale richtlijnen zijn vanaf nu van toepassing op het aantal vaste bezoekers.

Wie kan op bezoek komen?

AstraZeneca leverde de beloofde 700.000 vaccins aan ons land. Dit houdt in dat een groot aantal mensen hun tweede dosis van het vaccin maximaal 4 weken eerder kunnen ontvangen.

Voor wie?

Pagina's