Subsidie ontwikkelingssamenwerking

Belangstelling voor het Zuiden? Ben je betrokken bij een project van ontwikkelingssamenwerking met partners in het Zuiden? Wil je een initiatief nemen om de Tervurenaars te sensibiliseren rond de Noord-Zuidproblematiek? Dan kom je misschien in aanmerking voor een subsidie van de gemeente.

Tot 31 maart 2024 kan je een subsidieaanvraag indienen. Het gemeentebestuur kent de subsidies toe op advies van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.                                 

Het gaat meer precies om:

  • activiteiten in Tervuren gericht op informatieverstrekking, educatie en sensibilisering rond ontwikkeling of ontwikkelingssamenwerking , mensenrechten, vluchtelingen en intercultureel samenleven
  • duurzame projecten in ontwikkelingslanden: enerzijds kleinschalige particuliere initiatieven van organisaties, verenigingen of personen met een duidelijke band met Tervuren, anderzijds projecten van ngo’ s (niet-gouvernementele organisaties) die actief ondersteund worden door inwoners of verenigingen van Tervuren
  • ‘rugzakprojecten’ voor jongeren van Tervuren tussen 16 en 25 jaar die zich in een ontwikkelingsland inzetten voor een ontwikkelingsproject.

De aanvraagformulieren en alle informatie over de werkwijze en de voorwaarden.

Info: gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking, gros@tervuren.be, 02 766 53 03.

Gepubliceerd op  vrijdag 12 jan 2024 om 08:40 uur