U bent hier

Tervuren helpt

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger.

Tervuren heeft een platform opgestart: 'Tervuren helpt'  om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Vraag en aanbod kan er op elkaar worden afgestemd. 
Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, brieven schrijven, tekeningen maken, een babbeltje slaan via de telefoon met mensen die thuis moeten blijven of in het woonzorgcentrum wonen…
Of heb je zelf nood aan een fijne babbel of een andere hulpvraag?

Op  https://www.tervuren.be/welzijn-en-zorg/tervuren-helpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger.
Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch en via mail.
Onze medewerkers brengen vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn. Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. 

Als vrijwilliger surf je ook best even naar www.vlaanderenvrijwilligt.be. Je leest er alles over vrijwilligerswerk en je kan gratis een vrijwilligersverzekering aanvragen.