U bent hier

Tervuren neemt beheer over van Sportcentrum Defensie

Vanaf 1 januari 2020 krijgt krijgt de gemeente voor een periode van 20 jaar een kosteloos gebruiksrecht over de hele sportsite (17 ha), die onder meer een golfterrein, een voetbalveld, 11 tennisvelden en twee sporthallen omvat. Hier kunnen in de toekomst sportverenigingen terecht, waarbij de nadruk ligt op lokale verankering, jeugdwerking en het sociale aspect rond het sportgebeuren. Als tegenprestatie krijgt Defensie een beperkt gebruiksrecht voor haar actieve militairen op momenten dat de infrastructuur niet wordt gebruikt door de lokale verenigingen.

Nieuw veld voor hockeyclub Blue Lions

Voor de Blue Lions wordt er een gloednieuw hockeyveld aangelegd op het huidige voetbalveld. Daarnaast wordt ook een overdekte hal voor The Healing Horse voorzien, een vzw die therapeutisch paardrijden organiseert voor kinderen met een beperking.

Realistisch uitbatingsmodel

Na de goedkeuring van de concessieovereenkomst wil de gemeente snel werk maken van een uitbatingsmodel dat financieel haalbaar is, maar tegelijkertijd maximaal gebruik maakt van de vele mogelijkheden die het schitterende domein biedt. De gemeente zal een aantal basisrenovaties en de aanleg van het hockeyterrein voor eigen rekening nemen, maar is niet van plan om de site zelf uit te baten.