U bent hier

Tervuren solidair met Turkije en Syrië

Sinds het grensgebied tussen Turkije en Syrië op maandag 6 februari door zware aardbevingen werd getroffen, is het aantal slachtoffers dramatisch gestegen. Geconfronteerd met deze noodsituatie bundelen de leden van Consortium 12-12 (Caritas International, het Belgische Rode Kruis, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam België, Plan International België en UNICEF België) hun krachten om humanitaire hulp te verlenen aan de overlevenden.

Dat doen ze door het uitdelen van water, dekens en voedsel en door te zorgen voor onderdak, vaccinaties, basisgezondheidszorg en de bescherming voor alleenstaande kinderen. Op langere termijn voorzien ze steun voor de heropstart van het onderwijs, de behandeling van psychosociale trauma’ s en de heropbouw van ziekenhuizen, scholen en woningen.

Het gemeentebestuur heeft op advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking onmiddellijk na de ramp financiële noodhulp geboden aan het Rode Kruis en Caritas en wenst bijkomende financiële steun te bieden aan Consortium 12-12. Je kan ook helpen door een gift via rekening BE19 0000 0000 1212 van het Consortium 12-12, Liefdadigheidsstraat 43B, 1210 Brussel of online via www.1212.be

Meer info:  www.1212.be