U bent hier

Tervuurse verenigingen baten sportcentrum Defensie uit

De gemeente Tervuren heeft de uitbating van de sportsite in Duisburg toevertrouwd aan twee Tervuurse verenigingen: de Blue Lions Hockey & Tennis Club en Golf Park Tervuren.

Beide verenigingen bieden een kwalitatief sportaanbod en worden bestuurd door lokale mensen. De nadruk ligt op jeugdwerking en het sociale gebeuren rond sport. Een project voor en door Tervurenaars waarbij iedereen op een laagdrempelige manier kan deelnemen.

Met een 9-holes golfterrein, een nieuw waterveld voor hockey, 11 tennisterreinen en twee sporthallen krijgt Tervuren er heel wat sportinfrastructuur bij. De uitbating zelf gebeurt op een financieel haalbare manier waarbij de clubs de uitbatingskosten voor hun rekening nemen, in ruil voor een kosteloos gebruik.

De voormalige manege op de site blijft in beheer van de gemeente. The Healing Horse, die paardentherapie voor kinderen met een beperking aanbiedt, blijft ook de overdekte paardenhal benutten. Verder wordt dit deel van de site gebruikt door de technische dienst van de gemeente.