U bent hier

Nieuws

De Commissie voor Studiebeurzenstichtingen van Brabant (CSBB) verleent steun aan jongeren en hun ouders door het toekennen van studiebeurzen van de stichtingen die ze in beheer heeft. De aanvragen tot het verkrijgen van een of meer van de beurzen moeten voor 5 juni 2021 (verlengde datum omwille van de coronapandemie) toekomen op het secretariaat van de Commissie voor Studiebeurzenstichtingen van Brabant.

Je ziet het niet meteen, maar de Tervuursesteenweg is een dierensnelweg. Elk jaar steken er meer dan 10.000 kikkers, salamanders en padden over om naar de vijvers van het park te trekken. Omdat de reis niet zonder gevaar is, is beslist om een extra amfibieëntunnel aan te leggen. De werken vinden plaats van 12 tot en met 30 april. Je rijdt er over één rijstrook en volgt de tijdelijke verkeerslichten.

De werken gebeuren in samenwerking met Regionaal Landschap Dijleland.

Sinds 6 april is de ophokplicht van pluimvee en vogels bij particuliere houders opgeheven. Deze ophokverplichting was in november 2020 opgelegd omwille van de besmettingen met vogelgriep die in en rond ons land waren vastgesteld bij wilde vogels en bij gehouden pluimvee.

In de afgelopen weken is de situatie gunstig geëvolueerd waardoor de maatregel nu kan opgeheven worden. Het vogelgriepvirus is nog niet volledig verdwenen, maar het risico op besmetting van gehouden pluimvee en vogels is wel voldoende afgenomen om het ophokken op te heffen.

Van 12 april tot 19 mei voert Fluvius nutsleidingswerken uit in Vossem. De werken gebeuren in fasen waarbij de werfzones telkens de helft van de rijbaan en het voetpad of fietspad innemen. Doorgaand verkeer blijft altijd mogelijk en ook de woningen, scholen en handelaars blijven bereikbaar.

In welke straten mag je hinder verwachten?

Stationsstraat

Dit jaar organiseert de gemeente een alternatief zomerprogramma met een evenementendorp. Om het dorp in te kleden, doen we een oproep aan alle inwoners van de Druivenstreek.  We gaan namelijk op zoek naar mooie foto’s van Tervuurse kunstwerken, landschappen, straatbeelden, portretten van Tervurenaars, …

Stuur dus voor 1 mei maximaal drie foto’s naar evenementen@tervuren.be

Aangezien ook 2021 nog geen normaal jaar is, gaat de jaarlijkse stickerverkoop van 22 april t.e.m. 6 mei 2021 er ook wat anders uitzien. Dit jaar is de formule aangepast naar een digitaal alternatief om de veiligheid optimaal te garanderen. Daarom doet het Rode Kruis een warme oproep aan de burgers die de afdeling in Tervuren willen steunen: doe een gift ten voordele van afdeling Rode Kruis-Tervuren via het rekeningnummer  BE81 7360 5817 6624.

Wanneer worden de fiscale fiches verstuurd?

De verzendingen zijn gestart begin maart 2021. Elke gepensioneerde zal zijn fiscale fiche ten laatste in de loop van april 2021 ontvangen.

Hoe worden de fiscale fiches verstuurd?

Alle gepensioneerden vinden hun fiscale fiche ten laatste half april 2021 terug op mypension.be.

Buitenland

Gepensioneerden die in het buitenland wonen, ontvangen hun fiscale fiche:

De coronacrisis is nog lang niet voorbij. In landen zoals Kenia worden de armen niet alleen getroffen door het virus, maar ze zijn ook hun inkomen kwijt. Corona maakt de kloof tussen armen en rijken nog groter. Daarom steunt de gemeente de oproep van Oxfam-Solidariteit om gezinnen aan de rand van de samenleving in Kenia zoveel mogelijk te helpen met het hoogst noodzakelijke: medicatie, kleding, voedsel en hygiënische producten.

Steun noodzakelijk

Vanaf maandag 15 maart starten de werken voor de uitbreiding van de parking aan de tramterminus. De tramhalte blijft in dienst, je kan er dus gewoon op- en afstappen. Maar je kan er gedurende een jaar niet parkeren. De parking aan de Museumlaan (aan de olifant) blijft wel toegankelijk tot het einde van de werken.

Deze werken starten in het kader van een ‘Hoppinpunt’ waarbij je gemakkelijk en comfortabel kan hoppen tussen verschillen vervoersmiddelen. Je laat bijvoorbeeld je fiets of wagen achter om zorgeloos over te stappen op het openbaar vervoer of omgekeerd. 

Pagina's