U bent hier

Update corona Tervuren

De coronacijfers in onze gemeente gaan niet de goede kant op. Daarom moeten we nu een aan aantal maatregelen nemen om de besmettingen naar beneden te krijgen. Voorlopig zijn ze beperkt tot publieke binnenevenementen, maar we moedigen toch alle Tervurenaars aan om alert te zijn.

Ook in de privésfeer vragen we om voorzichtig te zijn met contacten. Handen wassen, goed ventileren, afstand houden en een mondmasker dragen waar het nodig is, blijven goede barrières tegen het virus. Zo kunnen we samen voorkomen dat er strengere maatregelen genomen moeten worden.

Vanaf 10 november tot 31 december 2021 gelden een aantal nieuwe maatregelen voor de publieke binnenevenementen zoals het Covid Safe Ticket vanaf 50 personen, mondmaskerplicht (behalve aan tafel), goede ventilatie enz.

Let wel: we volgen de situatie op de voet. Als de omstandigheden het toelaten, worden de maatregelen sneller afgebouwd of net verscherpt als dat nodig zou blijken.

We zijn er zeker van dat alle Tervurenaars hun steentje willen bijdragen om het virus te bedwingen. Daarom willen we iedereen van harte bedanken voor de inzet.

Meer info over de maatregelen vind je in het burgemeesterbesluit onderaan deze pagina.