U bent hier

Update vaccinatiecentrum Markthal Overijse

QVax

Ook ons vaccinatiecentrum Markthal gaat aan de slag met de online reservelijst QVax. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen heeft, kan zich online inschrijven via www.qvax.be/region. Weet wel dat er ook nu nog steeds opgeroepen wordt volgens de leeftijdscategorie die op dat moment aan de beurt is. Enkel indien een genodigde actief afzegt, kan zijn plaats ingenomen worden door een persoon die geregistreerd is op QVax.

Vaccinatie 65-plussers
Nog geen uitnodiging ontvangen? Nog even geduld, de overheid is nog steeds bezig met het versturen van uitnodigingen voor 65-plussers.

Risicopatiënten

Vanaf donderdag 8 april kan iedereen tussen 18  en 64 jaar nakijken of ze op de lijst met risicopatiënten staan. Deze lijsten worden opgemaakt aan de hand van gegevens van ziekenfondsen en huisartsen. Mensen op deze lijst komen aan de beurt na de 65-plussers. De lijst is beschikbaar via www.myhealthviewer.be. Je kan ook aan je ziekenfonds of apotheek vragen om dit voor jou na te gaan. Als je in aanmerking komt en toch niet op de lijst staat, kan je je huisarts bellen vanaf 15 april.

Twee prikken betekent twee afspraken

Voor een volledige bescherming heb je twee prikken nodig. Bij je uitnodging voor je eerste prik krijg je meteen ook een afspraak voor een tweede prik. Zorg ervoor dat je je ook vrijhoudt voor dat tweede vaccinatiemoment. Hoeveel tijd er zit tussen de eerste en tweede dosis, hangt af van het type vaccin. 

Thuisvaccinatie

Vanaf 19 april kunnen burgers die door gezondheidsproblemen niet in het vaccinatiecentrum geraken thuis gevaccineerd worden. De beslissing tot thuisvaccinatie wordt genomen door de huisarts. Die zal de patiënt contacteren om hierrond afspraken te maken. 

Vaccinatie tijdens vastenperiode geen probleem

De Moslimexecutieve, het EMB, meldt dat vaccinatie tijdens de vastenperiode geen probleem is. Vaccinatie is geen voeding voor het lichaam. Ook op de  website van Agentschap Binnenlands Bestuur vind je meer info over de verschillende levensbeschouwingen en COVID-vaccinaties.

Hulp nodig om in het vaccinatiecentrum te geraken?

Heb je hulp nodig om in het vaccinatiecentrum te geraken en kan je geen beroep doen op iemand uit je bubbel om je te begeleiden?  Neem contact op met de infolijn om de mogelijkheden te bekijken.

02 713 87 10 

Meertalige informatie
Ben je op zoek naar
informatie over de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne in een andere taal? De Crisis Information Translated app is gelanceerd en downloadbaar. De app wordt weergegeven in de standaardtaal van de smartphone waarop je hem downloadt.

Meer info?

www.vaccinmarkthal.be