U bent hier

Update vaccinatiecentrum Markthal Overijse

Toekomstige locatie vaccinatiecentrum

De informatie over de verlenging van de opening van de vaccinatiecentra bereikte ons pas vorige week vanuit de Vlaamse overheid. Eerstelijnszone Druivenstreek bekijkt deze week op welke geschikte locatie er verder kan gevaccineerd worden nadat de Markthal zal sluiten. Van zodra de nieuwe locatie en verhuisdatum gekend is, zal hierover breed gecommuniceerd worden. 

Boostervaccinatie 65+: wacht op je uitnodiging!

Als 65-plusser ontvang je in de loop van de komende weken een officiële uitnodiging van de Vlaamse overheid voor je boostervaccinatie. Van zodra de nieuwe locatie van het vaccinatiecentrum gekend zijn, worden deze uitnodigingen verstuurd.

Het heeft geen zin om langs te komen in het vaccinatiecentrum zonder uitnodiging. Ook wanneer je contact opneemt met de infolijn, zal men jou vragen om nog even geduld te oefenen en jouw uitnodiging af te wachten.  Het is immers zo dat de boostervaccinatie plaatsvindt minstens 4 maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. Jouw officiële uitnodiging houdt hier rekening mee. Meer informatie: https://www.laatjevaccineren.be/booster-met-mrna-vaccin-voor-alle-mensen-van-65-jaar-en-ouder

Uitnodiging eerste prik nieuwe 12-jarigen

Nu we zeker weten dat de vaccinatiecentra open blijven, zal ook al wie de komende weken 12 jaar wordt, een officiële uitnodiging ontvangen om langs te komen in het vaccinatiecentrum voor een eerste prik met een Pfizer-vaccin.

Geldigheid COVID-certificaat na extra dosis

Het nieuwe Covid-certificaat dat je ontvangt na je extra dosis is pas geldig 14 dagen na de extra prik en zal een nieuwe (langere) geldigheidsdatum hebben dan het vorige.

Wanneer je binnen de 14 dagen na je extra prik deelneemt aan activiteiten met Covid Safe Ticket dien je je Covid-certificaat van je vorige dosis te laten scannen om geen rood scherm te krijgen. Uiteraard ben je nog steeds Covid Safe met je vorige dosis.

Meer info: https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen#certificaten