U bent hier

Vaccinatie jongeren en herkansers

Vaccinatie 12-15-jarigen met Pfizer vaccin

De interministeriële conferentie Volksgezondheid heeft op 7 juli 2021 beslist dat ook 12- tot 15-jarigen gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19 met het Pfizer vaccin, het enige vaccin dat al is goedgekeurd voor de vaccinatie van minderjarigen. De risico's voor deze tieners om zwaar ziek te worden van een COVID-19-besmetting zijn klein. Toch is de vaccinatie van deze doelgroep heel belangrijk om de algemene vaccinatiegraad te verhogen en zo groepsimmuniteit te bereiken. Hoe meer kinderen zich laten vaccineren, hoe minder het virus en de varianten kunnen circuleren.

Tervuurse 12- tot 15-jarigen zullen de komende weken een uitnodiging ontvangen per post op hun domicilieadres voor vaccinatie in de Markthal in Overijse.

Vanaf nu wordt het interval tussen de eerste en tweede prik met het Pfizer vaccin ingekort naar drie in plaats van vijf weken. Dit maakt geen verschil voor de werkzaamheid van het vaccin. Het is wel belangrijk om binnen een periode van drie tot vijf weken de beide dosissen te krijgen om een zo hoog mogelijke bescherming te krijgen.

Meer informatie: https://www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen 

Toestemming ouders 

De 12- tot 15-jarigen hebben toestemming nodig van een ouder of wettelijke voogd om gevaccineerd te kunnen worden. Dat kan op twee manieren:

- de jongere komt samen met een ouder of wettelijke voogd naar het vaccinatiecentrum.

- de jongere komt naar het vaccinatiecentrum met een schriftelijke toestemmingsbrief van de ouder(s) of wettelijke voogd. Download de voorbeeldbrief via deze link, vul hem in en geef hem mee aan je kind.

Inschrijving op QVAX-lijst (reservelijst)

Ouders die dat wensen, kunnen hun kind(eren) al op de QVAX-lijst zetten. 

Tweede kans-strategie

Al wie zijn kans op vaccinatie gemist heeft (niet actieve weigeraars) wordt aan het eind van de zomer opnieuw uitgenodigd. Deze personen ontvangen een papieren uitnodiging in de brievenbus. Al wie zijn activatiecode liet verlopen, kan zich vanaf nu terug inschrijven op QVAX.

De actieve weigeraars moeten hun code zelf reactiveren op QVAX.

Meer informatie over herkansing via deze link.  

Meer Informatie vaccinatiecentrum Markthal: https://www.vaccinmarkthal.be/