U bent hier

Verblijfsrecht Britse burgers in Tervuren na Brexit

Alle inwoners met de Britse nationaliteit krijgen in de loop van 2021 tijdig een oproep van de dienst burgerzaken om hun verblijfskaart te vernieuwen.  Je hoeft dus niet zelf de eerste stap te zetten en naar de dienst burgerzaken te stappen.

Onderdanen van het Verenigd Koninkrijk en hun familieleden verblijven in ons land met een verblijfskaart  voor vreemdelingen (E, E+, F of F+). Door de Brexit zullen deze kaarten in de loop van dit jaar verdwijnen. Er komen twee nieuwe kaarten in de plaats:

  • De M-kaart vervangt de vroegere E- en F-kaarten en is 5 jaar geldig. De kaart kost 18 euro.
  • De M-kaart met vermelding ‘duurzaam verblijf’ vervangt de vroegere E+ en F+ kaarten en is 10 jaar geldig. Deze kaart is gratis voor de houders van een geldige E+ of F+ kaart. Is de kaart niet meer geldig op het moment van de aanvraag, dan betaal je 18 euro.

Wanneer krijg je een oproep?

De dienst burgerzaken neemt telefonisch contact met je op voordat je huidige kaart vervalt of op basis van je huidige verblijfssituatie. Uiterlijk op 31 december moet iedereen een nieuwe kaart in zijn bezit hebben. Had je al een aanvraag lopende? Dan zal je automatisch de nieuwe M-kaart krijgen.

Info: vreemdelingenzaken@tervuren.be / 02 766 52 25