U bent hier

Verkiezingen 26 mei

Op zondag 26 mei moeten alle inwoners die op de kiezerslijst ingeschreven zijn, naar de stembus voor de verkiezing van de Kamer, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement.

Ten laatste midden mei krijg je je oproepingsbrief met vermelding vanwaar en wanneer je moet gaan stemmen. Je neemt deze brief en je identiteitskaart mee naar het stembureau. De stembureaus zijn open van 8 tot 16 uur. De lijsten van de verschillende partijen en hun  kandidaten hangen uit in elk stemlokaal en ook in elk stembureau.

Regel je volmacht, indien nodig

Als je niet kan gaan stemmen, kan je een volmacht geven tot ten laatste zaterdag 25 mei. Alle informatie hierover vind je op www.verkiezingen.fgov.be. Op zondag 26 mei kan je in het gemeentehuis van 8 tot 16 uur nog terecht voor oproepingsbrieven en duplicaten van identiteitskaarten. Maar wacht liever niet tot het laatste moment om alles in orde te brengen.

Ga naar de juiste plaats

De locaties blijven dezelfde als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar in oktober. De locatie staat ook op je oproepingsbrief vermeld.

Tervuren: gemeentehuis De Zevenster (Markt 7a)

Duisburg: Pachthof Stroykens (Merenstraat 19)

Moorsel: sportcentrum de Steenberg (Spechtenlaan 8)

Vossem: gemeentelijke sportzaal GBS Vossem (Dorpsstraat)

De juiste ingang

Voor het gemeentehuis in Tervuren zijn er twee verschillende ingangen.

• Kiezers voor de stemlokalen 148 of 149 (zaal De Eik), nemen de hoofdingang op het Warandeplein.

• Kiezers voor de stemlokalen 150, 151, 152 (zaal De Plataan), 153, 154 (zaal De Berk), 155, 156 (zaal De Wilg) nemen de

ingang aan de achterzijde (speeltuin).

Kom op het juiste tijdstip

Om wachtrijen te vermijden, komt je best op het tijdstip vermeld in de oproepingsbrief.

Meer info over de verkiezingen