U bent hier

Verkoop rookmelders onthaalbalie Zevenster

Heb jij thuis al rookmelders hangen?

Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Naast het vermijden van brandrisico's in en om de woning is het belangrijk om te investeren in voldoende rookmelders. Veel te weinig mensen weten dat als er 's nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich snel en is verstikkend. Rookmelders vervangen 's nachts dus je ogen, oren en neus en waarschuwen je op tijd.

Verplicht sinds 1 januari 2020

Sinds 1 januari 2020 is het wettelijk verplicht in Vlaanderen om elke verdieping van je woning te voorzien van minstens één rookmelder.

Verkoop onthaalbalie Zevenster

Gemeente Tervuren werkt samen met Oscare vzw (Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens) en biedt rookmelders te koop aan.
Vanaf nu kan je tegen contante betaling rookmelders aankopen aan de onthaalbalie van de Zevenster. We bieden de gewone optische rookmelder (16 euro) aan en een draadloos koppelbaar model, handig voor grotere woningen (49 euro). Beide types bevatten een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar.

Infosessies 

Er worden infosessies georganiseerd in elke deelgemeente. Na afloop kan je ter plaatse ook rookmelders aankopen.

13 februari - 19u.

Tervuren, De Zevenster - Markt 7a

25 februari - 19u.

Vossem, Ontmoetingscentrum Miel Puttemans - Dorpsstraat 40

27 februari - 19u.

Moorsel, Gemeentelijke Basisschool - Moorselstraat 252

12 maart - 19u.

Duisburg, Pachthof Stroykens - Merenstraat 19