U bent hier

Nieuws

De watergroep laat ons weten dat er momenteel geen water uit de kraan komt in de omgeving van de Lindenberg.
Men verwacht dat de problemen zullen opgelost zijn omstreeks 14 uur.
 

In het weekend van 23 en 24 maart organiseert de gemeente naar jaarlijkse traditie een zwerfvuilactie. Ruim samen met vele enthousiaste mensen de straten, voetwegen en pleinen op.

Heel wat rommel wordt achteloos op straat of in bermen gegooid. Samen met verenigingen en scholen die zich vrijwillig inzetten, ruimen we alles op. Ook jij kan meedoen. De gemeente levert

vuilniszakken, grijpstokken, handschoenen en hesjes. Het ingezamelde afval wordt op een vooraf afgesproken plaats verzameld. Nadien wordt alles opgehaald. Noteer 23 en 24 maart dus nu al in

De Brexit blijft vragen oproepen. Als het Verenigd Koninkrijk de EU zonder akkoord verlaat vanaf 30 maart 2019, heeft dat rechtstreekse gevolgen voor burgers bij ons zoals bijvoorbeeld de Britse rijbewijzen. 
Als het overgangsakkoord niet goedgekeurd wordt en er geen uitstel komt voor de Brexit (het scenario van een harde Brexit), dan zullen de houders van een Brits rijbewijs geen eenvoudige omwisselingsprocedure meer kunnen opstarten vanaf 30 maart 2019.
 

Ben je inwoner van 3080 Tervuren? Het AfricaMuseum nodigt je graag uit voor een bezoek aan het vernieuwde museum. Je kan het museum gratis bezoeken op een dag naar keuze van dinsdag 12 maart tot en met zaterdag 16 maart.

Gebruik de bon in het infoblad van maart.

In het gemeentelijk infoblad van maart vind je een exclusieve bon voor Tervurenaars. Vul de bon in en ruil ‘m aan de kassa voor een gratis ticket voor jou en je inwonende familieleden. Je maakt bovendien kans op een gratis jaarabonnement.

Voor de zomer van 2019 zijn we op zoek naar studenten voor onze administratieve en technische diensten, maar ook in het woonzorgcentrum Zoniën kan je aan de slag. Solliciteren kan tot en met 28 februari.

Meer info over de verschillende jobs en domeinen.

 

Vanaf nu is de hele gemeenteraad via audio te beluisteren op onze website. Zo kan je de verschillende gemeenteraadsleden aan het woord horen en de besluitvorming live meevolgen.

Geluidsverslagen

Al wie onbetaald, niet beroepsmatig en op regelmatige basis zorg opneemt voor een familielid, buur of vriend doet aan mantelzorg. Mantelzorgers van zorgbehoevende personen die in Tervuren wonen, kunnen sinds 2018 aanspraak maken op een gemeentelijke mantelzorgpremie.

Hoeveel?

De mantelzorgpremie bedraagt 300 euro op jaarbasis (25 euro per maand), ongeacht het inkomen van de mantelzorger.

Hoe aanvragen?

Ben je betrokken bij een project van ontwikkelingssamenwerking met partners in het Zuiden?  Wil je een initiatief nemen om de Tervurenaars te sensibiliseren rond de Noord-Zuidproblematiek? Dan kom je misschien in aanmerking voor een subsidie van de gemeente.

Tot 31 maart 2019 kan je een subsidieaanvraag indienen. De gemeente kent de subsidies toe op advies van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.                                        

Het gaat meer precies om:

In de paas-en zomervakantie is er weer speelplein Katapult! Een ploeg enthousiaste monitoren stoomt zich nu al klaar om kinderen tussen 2,5 en 12j te animeren.  Speelplein Katapult vindt plaats in de Hertenbergstraat 1 in Tervuren. De Nettenberg ligt in een groene omgeving met een aanpalend bos en biedt ruimte voor tal van leuke binnen- en buitenactiviteiten.

Activiteiten

Voor jongeren tussen 7 en 16 jaar zijn er in de paas- en zomervakantie weer de spetterende Sportweken. Wie zin heeft in actie, avontuur en heel veel fun, is hier aan het juiste adres. Een team van professionele monitoren staat klaar om de jongeren te begeleiden. De deelnemers krijgen een kwalitatief, gevarieerd en veelzijdig sportprogramma aangeboden, aangepast aan hun leeftijd en niveau.   De inschrijvingen starten op 6 februari!

Meer info over de sportweken.

Pagina's