U bent hier

Nieuws

De tweede week van de Strava challenge was ondanks het warme weer toch weer een zeer sportieve week. Maar liefst 321 fietsers en 231 lopers gaven het beste van zichzelf om hun gemeente naar de top te fietsen en/of te lopen.
Er werd in totaal 44.490 km gefietst en 4.834 km gelopen.
Vooral de gemeente Huldenberg kende een sterke week. In het fietsklassement bouwden ze hun voorsprong verder op, maar ook de gemeente Hoeilaart kwam hier steven opzetten.
Tervuren blijft aan kop in het loopklassement, maar zij voelen de hete adem van de gemeente Huldenberg in hun nek!

De dagelijkse Coronacijfers geven vandaag opnieuw aan dat het met de strijd tegen het virus in Tervuren voorlopig opnieuw de goede kant opgaat, en dat we weldra weer in code ‘groen’ terecht komen. Dit is zeker mede te danken aan de inspanningen die onze burgers elke dag leveren om de veiligheidsmaatregelen correct op te volgen. Volhouden is nu de boodschap, met nogmaals een oproep om de 6 gouden regels te blijven respecteren.

Op dit moment zijn de waterstanden in de provincie Vlaams-Brabant zo laag dat er een captatieverbod wordt ingesteld voor de hele provincie Vlaams-Brabant.

Dit verbod geldt vanaf vandaag 6 augustus 2020 voor onbepaalde tijd. Je vindt het besluit onderaan deze pagina.

 

Tijdens de brandgevaarlijke periodes evalueert het Agentschap Natuur en Bos het brandrisico in bos- en natuurgebieden. Vandaag werd beslist dat onze provincie overgaat naar code geel.

De natuur begint droger te worden waardoor het risico stijgt. Dat wil zeggen dat er een zeker brandgevaar is en je voorzichtig moet zijn. Je mag niet roken in natuur-en bosgebieden, kinderen mogen niet zonder toezicht spelen en vuur maken is verboden.

Deze waarschuwing geldt dus ook voor het park van Tervuren en het Zoniënwoud.

Vandaag werden de criteria voor de opstart van de waarschuwingsfase van het Vlaams Warmteactieplan, voor een tweede maal deze zomer, bereikt. De effectieve warmteperiode met erg warme dagen start op woensdag 5 augustus.

Eerste tussenstand Strava challenge

De eerste twee dagen van de Strava challenge zitten er al op. De vijf gemeenten van de Druivenstreek (Overijse, Tervuren, Hoeilaart, Huldenberg en Bertem) hebben elkaar al flink uitgedaagd. De inwoners van Huldenberg hebben hun best gedaan, want zij staan als eerste in de fietscompetitie en tweede in de loopcompetitie. Bij het lopen heeft Tervuren daarentegen resoluut de leiding genomen. Hoeilaart zal een tandje moeten bijsteken!

Hieronder de tussenstanden op basis van kilometers per inwoner.

Fietsen

Tervurenaars doen hun best om de coronamaatregelen te volgen, toch vragen we om die inspanning te blijven volhouden. Zo kunnen we samen de verspreiding van het virus stoppen. Houd je dus aan deze regels:

Vanaf 1 april 2021 voert Interrand de nieuwe blauwe zak in waarin je plastic verpakkingen kwijt kan die je nu in de roze zak deponeert.  De bekende blauwe kleur blijft dezelfde, de verandering zit binnenin. De ‘P’ van pmd staat binnenkort niet meer voor ‘plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Dat maakt het gebruik van de roze zak overbodig. Daarom zal Interrand de roze zak voor gemengde plastic vanaf 1 april niet meer ophalen. Hij zal ook niet meer aanvaard worden op het recyclagepark. 

Heb je vóór 1 april nog roze zakken nodig?

Voor werknemers uit het buitenland die zich in de provincie Vlaams-Brabant inschrijven al seizoensarbeider gelden bijzondere maatregelen. Je vindt ze in het politiebesluit onderaan deze pagina.

Aangezien het aantal besmettingen in het hele land stijgt, is er ook verhoogde waakzaamheid in de woonzorgcentra. Daarom legt de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg tijdelijk bijkomende maatregelen op.

Aangepaste bezoekregeling

Deze week is de bezoekregeling in woonzorgcentrum Zoniën opnieuw aangepast. Het bezoek kan niet langer plaatsvinden in de gemeenschappelijke ruimtes.

Pagina's