U bent hier

Nieuws

Het einde van de oorlog in Oekraïne is helaas nog niet in zicht. Op 1 september start het nieuwe schooljaar. Ook kinderen uit Oekraïne die het statuut van tijdelijk ontheemde hebben, zijn verplicht zich in te schrijven in een school vanaf de leeftijd van 5 jaar tot 18 jaar als ze 60 dagen in ons land verblijven.

Voor het 2de jaar op rij organiseert de gemeente Tervuren in samenwerking met de vzw Sport & Opleiding een zomerschool. Na het grote succes van de vorige editie werd het aantal plaatsen zelfs uitgebreid.

Versoepeling mondmaskerplicht in het woonzorgcentrum

Gisteren lieten we weten dat er opnieuw een algemene mondmaskerplicht was in het woonzorgcentrum nadat er twee besmettingen werden vastgesteld. Nu is gebleken dat het bij één van de twee besmettingen ging om een oude besmetting. De algemene mondmaskerplicht is niet meer noodzakelijk.

Mondmaskerplicht op afdeling De Linde

Al wie dezer dagen langskomt op afdeling De Linde als vrijwilliger of bezoeker dient daar het mondmasker te dragen.

Start je zomervakantie met een bezoek aan 't Hof Tervuren!

Het gevarieerde programma tijdens de eerste twee weekends van juli biedt voor elk wat wils. Hou je klaar voor zes dagen gratis feest en gezelligheid, leuke conceptavonden, enkele bekende namen en jong geweld.

Afspraak op het evenementenplein naast het administratief centrum (Markt 7).

Het volledige programma: www.thoftervuren.be

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school.Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter. Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan. De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Van 13 juni tot 13 juli vinden nutsleidingswerken plaats in het centrum. De werken worden opgedeeld in 4 fasen.

Welke verkeersmaatregelen mag je verwachten?

Algemeen:

  • Binnen de werfzones zijn de voetpaden en de volledige rijbaan ingenomen.
  • Naast de werfzones wordt een veilige doorgang voorzien voor voetgangers voorzien.
  • Fietsers worden langs beide kanten van de werfzones verplicht om af te stappen en verder te gaan met de fiets in de hand.

Fase 1: 13 juni tot en met 20 juni:

Heb je deze mail (onderaan in bijlage) gekregen waarbij je uitgenodigd wordt om je te laten vaccineren tegen de apenpokken? Deze uitnodiging is vals en bedoeld om je gegevens te ontfutselen. Klik dus niet op de link, het gaat om een vorm van “phishing”.

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij je valse berichten ontvangt en geprobeerd wordt om inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens te achterhalen.

Stuur een (vermoedelijk) vals bericht via e-mail door naar verdacht@safeonweb.be

Proximus is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Tervuren centrum. De constructiewerken starten op 7 juni en zijn opgedeeld in verschillende clusters. Er wordt ongeveer 70 meter per dag gewerkt: elke sleuf wordt na één of twee werkdagen volledig afgewerkt. Daarbij hoort de aanleg van het netwerk en de bestrating. Op die manier schuiven de werfzones telkens een eind op.

Waar vinden de werken precies plaats?

Proximus start op 7 juni in het centrum van Tervuren van Tervuren. In de volgende straten wordt gewerkt:

Boosterprik woonzorgcentrum en assistentiewoningen

Woensdag kregen de bewoners van woonzorgcentrum Zoniën en assistentiewoningen De Vlonder, die dat wensten, een tweede boosterprik.

Alles is vlot verlopen.

Deze boosterprik biedt optimale bescherming 14 dagen na toediening.

 

Mondmaskerplicht voor bezoekers tot en met 7 juni

Ook onze gemeente en inwoners dragen hun steentje bij om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Hier geven we je graag een update.

Hoeveel vluchtelingen zijn er vandaag in onze gemeenten?

208 Oekraïners waarvan:

90 kinderen

17 mannen

101 vrouwen

Wie vangt deze mensen op?

Gastgezinnen

Pagina's