U bent hier

Nieuws

Aangezien de lente in het land is, neemt het risico op vogelgriep weer toe. Bij een uitbraak moeten alle pluimveehouders, ook particulieren, hun vogels ophokken of afschermen van wilde vogels.

Stel je opvallend meer sterfte bij wilde vogels vast op je terrein? Bel de Influenza-lijn: 0800 99.777

Het  (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) FAVV beslist dan of de kadavers moeten ingezameld worden voor onderzoek. Als grondeigenaar of -beheerder moet je sowieso de vogelkadavers op je terrein verwijderen.

Vanaf 29 maart starten er frees- en asfalteringwerken in diverse straten in Tervuren. Per straat wordt één dag voorzien voor het frezen en één dag voor het asfalteren. De verkeershinder blijft hierdoor beperkt. Zonder vertraging door slecht weer of technische problemen, zijn de werkzaamheden afgerond op 5 april.

Overzicht van de straten en de vooropgestelde timing:

Vanaf 29 maart 2023  tot 3 april 2023:

Proximus gaat verder met de aanleg van het glasvezelnetwerk in onze gemeente. Op maandag 3 april starten de werken in de Vestenstraat die lopen tot en met 14 april. Van 27 maart tot 31 maart zijn de L. Buelenslaan en Pastoor Vandersandestraat aan de beurt.

Een overzicht van de werken en verkeersmaatregelen

Vestenstraat:

Vanaf nu kan je aan de noodcentrale 112 vragen om naar een Nederlandstalig ziekenhuis te gaan als je een ambulance nodig hebt. Voor Tervurenaars is dat meestal de spoeddienst van UZ Leuven.  Dit zorgt ervoor dat heel wat ongemakken en frustraties bij patiënten en hun omgeving vermeden worden, maar brengt ook minder gezondheidsrisico’s met zich mee. De betrokken hulpdiensten werkten een aantal maatregelen uit die tot deze oplossing hebben geleid:

1. 12 minuten langer onderweg op specifieke vraag

Sinds het grensgebied tussen Turkije en Syrië op maandag 6 februari door zware aardbevingen werd getroffen, is het aantal slachtoffers dramatisch gestegen. Geconfronteerd met deze noodsituatie bundelen de leden van Consortium 12-12 (Caritas International, het Belgische Rode Kruis, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam België, Plan International België en UNICEF België) hun krachten om humanitaire hulp te verlenen aan de overlevenden.

Ook dit jaar houdt onze gemeentelijke dienst werken in eigen beheer weer grote schoonmaak in de straten. Haal je auto op tijd weg, er geldt een strikt parkeerverbod. Auto’s die er ’s morgens nog staan, sleept de politie weg.

Beëindigt jouw kind de basisschool in juni? Meld het dan tussen maandag 27 maart en vrijdag 21 april aan voor het secundair onderwijs.

Werken aan de Ring is een project van De Werkvennootschap, een organisatie die haar schouders zet onder grote en complexe mobiliteitsprojecten. Met Werken aan de Ring wordt volop ingezet op meer en betere fietsinfrastructuur.

Neem jij ook deel aan de lenteschoonmaak van Mooimakers? Een propere stoep, straat of buurt? Van 18 maart t.e.m. 2 april kan je zelf jouw steentje bijdragen en meedoen aan een actie of zelf een organiseren.

Een opruimactie kan je organiseren met enkele vrienden, buurtbewoners, collega's, clubleden, enz. Het is het ideale middel om een gebied eens grondig aan te pakken en zo alles weer spik en span te krijgen.

Vanaf 20 februari 2023 gaat Proximus van start met de volgende fase van de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Kerkstraat, een deel van de Boulengerlaan en de E. Hubertilaan. 

Een overzicht van de werken en de verkeersmaatregelen

Kerkstraat:

Pagina's