U bent hier

Nieuws

Het Overlegcomité heeft een reeks coronaregels op het vlak van sport, culturele evenementen en (hoger) onderwijs in lijn gebracht met alarmniveau 4.

De strengere regels zijn nodig om ziekenhuizen te ontlasten, te voorkomen dat alle scholen moeten sluiten, de gehele economie stilvalt en al te veel mensen zouden vereenzamen door een algemene lockdown.

Het gaat om de volgende strengere coronaregels:

Om de winterkermis van 31 oktober tot 11 november coronaproof te kunnen laten verlopen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag meehelpen om alles in goede banen te leiden.

Jouw profiel:

- minstens 18 jaar oud

- assertief en plichtsbewust

- vloeiend Nederlands spreken

Wanneer?

Van 31 oktober tot en met 11 november van 15 tot 22 uur.

Waar?

Marktplein van Tervuren.

Jouw taak:

Hulp bij de organisatie van de kermis:

In het woonzorgcentrum Zoniën laten we vandaag een algemene testing doen bij alle bewoners en medewerkers.

Algemene testing

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist:

  1. Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot max. 1 persoon

  2. Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken.

  3. Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.

Maatregelen in Vlaams-Brabant

Omdat het aantal besmettingen in Vlaams-Brabant stijgt, is het voortaan verplicht om op een aantal publieke plaatsen en evenementen een mondmasker te dragen. Deze verplichting komt neer op de nationale maatregelen van voor 25 september 2020. Het gaat onder meer om openbare gebouwen, markten en kermissen, toeschouwers bij sportwedstrijden en begraafplaatsen tijdens de Allerheiligenperiode. Deze verplichting geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Concreet:

Vorige week vernam het woonzorgcentrum dat een bewoner van afdeling De Linde positief testte in het ziekenhuis. Deze bewoner werd opgenomen met andere klachten die geen verband houden met Covid-19.

Onmiddellijke testing

Het skatepark van Tervuren was enige tijd geleden al vernieuwd met een nieuwe asfalteringslaag. Vandaag zijn er heel wat toestellen bij geplaatst die de jongeren zelf gekozen hebben in samenspraak met de gemeente.

Het skatepark wordt veel gebruikt en was al even aan vernieuwing toe. De eerste stap was de aanleg van een nieuwe asfalteringslaag om het aantal kwetsuren tegen te gaan. Om die nieuwe laag te leggen, werden de bestaande toestellen afgebroken. Daarbij bleek echter dat er heel wat onderdelen vervangen moesten worden.

Vorige week vernam het woonzorgcentrum dat een bewoner van afdeling De Linde positief testte in het ziekenhuis. Deze bewoner werd opgenomen met andere klachten die geen verband houden met Covid-19.

Onmiddellijke testing

Als gevolg werd meteen het uitbraakplan toegepast. Daarbij werden alle bewoners en medewerkers van De Linde getest. Van de 66 testen bleken er drie positief:

Vanaf vandaag kan je in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwe instrument in de strijd tegen Covid-19. Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Coronalert draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.

Hoe werkt Coronalert?

Vanaf 5 oktober kan je opnieuw terecht in Tervuren voor gratis juridisch advies. Een advocaat van de balie Leuven staat elke eerste en derde maandag van de maand ter beschikking vanaf 17 u. Reserveren is weliswaar noodzakelijk. Omwille van de coronamaatregelen is een vrije inloop op dit moment niet mogelijk.

Reserveren kan telefonisch tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis via: 02 766 52 02 of welzijn@tervuren.be

Op vrijdag worden de inschrijvingen afgesloten.

 

Pagina's