U bent hier

Vrijetijdskantoor "Rap op Stap" voor beperkt budget

Het gloednieuwe Rap op Stapkantoor helpt mensen met een beperkt inkomen bij het plannen van een voordelige uitstap of vakantie. Het laagdrempelig vrijetijdskantoor vind je in De Warandepoort.

Iedereen heeft recht op vrije tijd en ontspanning. Rap op Stap wil betaalbare vrije tijd aanbieden, ook vlakbij huis. Het aanbod geldt zowel voor sport-en cultuuractiviteiten in de buurt als vakanties en daguitstappen verder weg.

Gemeente biedt voordelige activiteiten aan

De gemeente heeft zelf een groot aanbod, maar mensen zijn vaak niet op de hoogte van kortingen of gratis activiteiten. Er zijn ook kortingen mogelijk voor speelplein Katapult, de Sportweken en kinderfestival Warre.

Advies en praktische hulp

Daarnaast is er een samenwerking met "Iedereen Verdient Vakantie” van Toerisme Vlaanderen. Zij bieden vakanties en daguitstappen aan, van campings en vakantiehuisjes tot goedkope tickets voor de Zoo of de Efteling. Er is een aanbod voor alleenstaanden, gezinnen, mensen met een beperking en nog meer.

De Rap op Stapmedewerker zal dus informeren, maar ook helpen met alles te regelen: de mogelijkheden overlopen, de praktische zaken uitzoeken en helpen met de boeking.

Financiële steun

Voor een aantal groepen is een financiële tussenkomst mogelijk om de toegankelijkheid nog te vergroten. Dat is beslist in het lokale netwerk vrijetijdsparticipatie een samenwerking tussen verschillende diensten en organisaties in Tervuren.

Het Rap op Stapkantoor is elke woensdag van 13.30 tot 16 uur te vinden op het gelijkvloers in De Warandepoort.