U bent hier

Vroege afvalinzameling door hitte

Interrand vraagt inwoners om hun afval zeker om 6 uur buiten te zetten.

De hitte maakt buitenwerk een pak zwaarder. Daarom besliste Interrand vorig jaar om vanaf 2020 een zomerregeling in te voeren. Inwoners worden vriendelijk verzocht om hun afval al de avond voordien buiten te zetten of zeker vóór 6 uur ’s ochtends. Vanaf woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni komen de afhalers dus zeker al een uurtje vroeger langs.

Via de ophaalkalender en www.interrand.be bracht Interrand inwoners van de gemeente Hoeilaart, Overijse en Tervuren op de hoogte dat er tijdens de maanden juni, juli en augustus een zomerregeling van kracht was. Bij hoge temperaturen zal afval dus om 6 uur in plaats van het gebruikelijke 7 uur opgehaald worden. Het vroegere uur maakt het fysieke werk en de af te leggen afstanden in de koele ochtend dragelijker dan de warme middaguren.

Om de vroege dienstverlening te kunnen garanderen, verzoekt Interrand de inwoners van Hoeilaart, Overijse en Tervuren vriendelijk om het afval goed zichtbaar de avond vóór de ophaling buiten te zetten. Restafval mag in een ton geplaatst worden, maar het deksel mag er niet op. Ook GFT (groente-, fruit- en tuinafval) mag in een ton geplaatst worden, maar dan moet er duidelijk in drukletters ‘GFT’ op de ton aangebracht te worden.  

Houd vooral de website van Interrand www.interrand.be in de gaten om te weten of deze maatregel verlengd  zal worden.