U bent hier

Wat met de mondmaskerplicht vanaf 1/10/2021?

Vanaf 1 oktober werden in België opnieuw meerdere coronaregels versoepeld. Op vele plaatsen hoef je geen mondmasker meer te dragen, zoals in winkels, in de horeca, op vele werkplekken en op school. Op een aantal plaatsen blijft de mondmaskerplicht wél nog van kracht in onze gemeente. We zetten even alles op een rijtje.

Wanneer je naar het gemeentehuis komt, ben je verplicht een mondmasker te dragen. Je kan opnieuw een afspraak maken bij diensten burgerzaken, omgeving & wonen en welzijn van het Sociaal Huis. Dit kan via deze link .
De bibliotheek, het onthaal van De Warandepoort en het bezoekerscentrum zijn enkel toegankelijk met een mondmasker. Tijdens voorstellingen in cc De Warandepoort mag je je mondmasker afzetten, op voorwaarde dat je op je plaats blijft zitten.
Plan je een bezoek aan een familielid in woonzorgcentrum Zoniën, vergeet dan zeker ook daar je mondmasker niet op te zetten. Enkel zo kunnen we de risicogroepen het beste blijven beschermen.

Waar hoef je geen mondmasker meer te dragen?

Het gemeentelijk zwembad is toegankelijk zonder mondmasker. Ook de gemeentelijke (sport)infrastructuren kan je zonder mondmasker betreden.  Let wel dat je nog steeds een veilige afstand respecteert t.o.v. de andere bezoekers.