U bent hier

Nieuws

Zopas werd een nieuwe parking in het park in gebruik genomen. Deze parkeerplek ligt centraal en vormt meteen een handige uitvalsbasis voor een gecombineerd bezoek aan het park, het museum en het handelscentrum. Een aantal parkeerplaatsen in het park worden geschrapt en hier gecentraliseerd.

De Parking Park bevindt zich op de hoek van de Keizerinnedreef en Kastanjedreef. Onder het terrein ligt een bufferbekken van Aquafin, een ideale ruimte om een bijkomende parking te voorzien.

Centrale ligging

Na een coronaperiode van zes maanden kon de Seniorenadviesraad eindelijk opnieuw samenkomen. Bijna alle verenigingen waren vertegenwoordigd, samen met de schepen van seniorenbeleid, een medewerker van het Sociaal Huis en een onafhankelijk lid.

Van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september zijn de speeltuin van de Koninklijke Moestuin en het fietspad afgesloten voor de hindernissenloop van de basisscholen.

Omwille van de coronamaatregelen kan er dit jaar geen scholenveldloop plaatsvinden. Als alternatief nemen de leerlingen deel aan een hindernissenloop. Per klas werken ze een uitdagend parcours af om samen de finish te halen. Om alle klasbubbels te laten meedoen, wordt het evenement over vijf dagen gespreid.

Sinds deze week versoepelde de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg de bezoekregeling in de woonzorgcentra.

Ook woonzorgcentrum Zoniën is terug een "open huis". Bewoners kunnen opnieuw bezoek ontvangen, elke dag van 9 tot 20 u.

Weekend- en avondwerk

Om ook in het weekend en  's avonds bezoekers te onthalen en wegwijs te maken, zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers.

Misschien heb jij wat vrije tijd en wil je ook je steentje bijdragen?

Via het platform Tervuren Helpt kan je je registreren of telefonisch contact opnemen.

De gemeente zorgt samen met Interrand en vele bereidwillige inwoners voor een nette openbare ruimte. In de Week van de Handhaving, een actie van Mooimakers, komen er extra controles op sluikstort aan glasbollen en vuilbakjes.

Vele inwoners doen hun uiterste best om de omgeving net te houden. De gemeente en Interrand maken de gemeentelijke straatvuilbakjes leeg en ruimen sluikstort op. Samen met de medewerking van de politie zorgt dat ervoor dat iedereen zich goed voelt in een proper Tervuren.

Ook na de zomervakantie kunnen de Tervuurse handelaars en ondernemers alle ondersteuning goed gebruiken. Nog tot en met het laatste weekend van oktober zal er elke zaterdagvoormiddag tussen 10 en 13 uur straatanimatie voorzien worden in het handelscentrum en op sommige zaterdagen ook in de deelgemeenten. De Raad voor Lokale Economie wilt hiermee een aantal sfeervolle zaterdagvoormiddagen creëren waarbij het aangenaam shoppen is in (groot-)Tervuren. Afgelopen zaterdag zorgde een "desinfecteringsteam" alvast voor een vrolijke noot.

De Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg heeft beslist om de bezoekregeling in de woonzorgcentra te versoepelen. Een bezoek op de kamer is weer mogelijk. Iedereen is alvast blij dat de bewoners en hun familieleden kunnen uitkijken naar deze bezoekjes.

Op dit moment zijn er geen besmettingen in het woonzorgcentrum, toch blijft de alertheid groot. Als er besmettingen vastgesteld zouden worden, kan de bezoekregeling aangepast worden.

Nieuwe bezoekregeling in Zoniën

Woonontwikkeling Panquin

Voorrangsregeling voor personen die binding hebben met Tervuren.

Voor de verkoop van de 107 appartementen op de site Panquin zal de gemeente Tervuren een voorrangsregeling hanteren voor de eigen inwoners en personen die een binding hebben met de gemeente, bijvoorbeeld door er te werken of in het verenigingsleven actief te zijn. Hiermee wil de gemeente tegemoetkomen aan de grote vraag naar wonen in eigen gemeente (of eigen streek).

Op 4 augustus vielen er meer dan 100 doden bij een verwoestende explosie in de haven van Beiroet. Als gevolg van die klap zijn er meer dan 300.000 mensen dakloos.  De ravage en het menselijk drama zijn niet te overzien. De haven is afgesloten en 85% van de Libanese graanvoorraad ging in de vlammen op. Deze ramp komt nog bovenop de problemen die veroorzaakt worden door het corona virus. Caritas internationaal is ter plaatse om te helpen.

Reizen is nog altijd een risicofactor en het is erg belangrijk dat we de regels van testen en quarantaine bij een terugkeer uit een oranje of een rode zone respecteren. 22 procent van de besmettingen die in augustus in ons land zijn vastgesteld, waren immers bij mensen die in de 14 dagen ervoor in het buitenland op reis waren geweest.

Pagina's