U bent hier

Nieuws

Hee Tervuren wordt dit jaar opnieuw een feest. Van 30 augustus tot 1 september kan je genieten van bands voor jong en oud. Op vrijdag zorgt onder meer Radio Guga voor de ambiance, op zaterdag verwelkomen we Slongs en Nielson en zondag doen Laura Tesoro, Jelle Cleymans en Les Truttes de markt daveren. In het kinderdorp is het dolle klimpret en op zaterdag pakt een Urban Stage uit met breakdance-initiaties, workshops en bands. Ook het scoutsdorp gaat weer open voor het publiek.

Begin deze week is er enige commotie ontstaan bij sloopwerken in de Vander Achterstraat in kader van het project “Van de Velde” waarvan Elk Zijn Huis opdrachtgever is. 

In aanloop naar de passage van de Tour de France in Tervuren kan je op 3 juli terecht voor een themafilm: het officiële verhaal van de vijfvoudige Tour- winnaar Eddy Merckx (3 juli).

Op zaterdag 6 juli vliegt de Tour de France door Tervuren tijdens de allereerste etappe van 2019. Exact 50 jaar geleden passeerden de renners hier ook, meteen de eerste eindzege voor Eddy Merckx in 1969.

 

Op zaterdag 6 juli verwelkomen we de Tour de France in Tervuren en Duisburg tijdens de allereerste etappe van 2019. Naast de doortocht valt er die dag heel wat te beleven in onze gemeente.

Exact 50 jaar geleden passeerden de renners hier ook, meteen de eerste eindzege voor Eddy Merckx in 1969. Dit jaar komen de renners via Duisburg het centrum van Tervuren binnengereden en rijden opnieuw richting Brussel via de Tervurenlaan.

Wielerdorp met groot scherm

Het schepencollege van Tervuren nam een princiepsbeslissing om het huidige voetbalterrein van FC Moorsel aan de Vinkenlaan te vervangen door een kunstgrasveld. De voorbereiding van het dossier werd  opgestart met een overleg tussen een delegatie van de voetbalclub en de gemeente. De effectieve aanleg van het terrein is voorzien in mei 2020.

Het gloednieuwe Rap op Stapkantoor helpt mensen met een beperkt inkomen bij het plannen van een voordelige uitstap of vakantie. Het laagdrempelig vrijetijdskantoor vind je in De Warandepoort.

Iedereen heeft recht op vrije tijd en ontspanning. Rap op Stap wil betaalbare vrije tijd aanbieden, ook vlakbij huis. Het aanbod geldt zowel voor sport-en cultuuractiviteiten in de buurt als vakanties en daguitstappen verder weg.

Gemeente biedt voordelige activiteiten aan

Tijdens de examenperiode mogen jongeren blokken in de vergaderlokalen van het Hoefijzer. Nood aan een rustige plek met weinig afleiding? Van 25 mei tot 30 juni kunnen studenten terecht in deze ruimtes op de site Panquin.

De openingsuren vind je op de website van de Jeugdraad: www.jeugdraadtervuren.be

Meer info:  www.facebook.com/JrtJeugdraadTervuren/

Met de opening van het AfricaMuseum is er nood aan voldoende parkeerplaatsen voor de bezoekers. Het gemeentebestuur heeft altijd geijverd voor een goede definitieve oplossing bij de Regie der Gebouwen, de beheerder van het museum.

Definitieve parking

Als definitieve parking zal de pendelparking aan de tramterminus 44 worden uitgebreid, maar deze parking zal pas tegen eind 2020 beschikbaar zijn.

Tijdelijke oplossing