U bent hier

Nieuws

De Ring rond Brussel heeft er al een geschiedenis van 65 jaar opzitten en is aan opfrissing toe. De herinrichting moet de Ring nieuw leven geven, klaar voor het verkeer van vandaag en morgen, en de leefbaarheid van de omgeving voor mens én dier vergroten.

De Werkvennootschap nodigt je uit op het presentatiemoment ter afsluiting van de eerste fase van het project Werken aan de Ring – deel R0 Oost.

Op deze avond kom je meer te weten over de verschillende voorstellen, hun mobiliteitseffecten en het verdere verloop van het project.

Praktisch:

Naar aanleiding van de week van de mobiliteit (16 - 22 september) lanceert Autodelen.net en KVLV in samenwerking met VVSG een bevraging over mobiliteit in je buurt.

Hoe verplaats jij je meestal en wat is er in jouw buurt nodig zodat dit (nog) vlotter kan? Dat zijn vragen waarop ze via een enquête bij alle inwoners een antwoord willen. De nadruk ligt op de kansen voor gedeelde mobiliteit. Met die informatie kunnen ze aan slag om na te denken over de mobiliteit van morgen.

Opvang zoeken voor je baby of peuter in Tervuren wordt vanaf 1 september kinderspel!

Via de centrale website www.kinderopvanginmijnbuurt.be kan je je aanmelden en deze drie stappen volgen:

1. Doorzoek het aanbod aan kinderopvang

2. Registreer je opvangaanvraag voor je baby of peuter

3. Ontvang bericht van de opvanginitiatieven

 

Rechtstreeks contact opnemen kan ook via Loket Kinderopvang Tervuren 02 766 52 02 of kinderopvang@tervuren.be

Ons woonzorgcentrum Zoniën telt meer dan 150 bewoners. Om deze bewoners met de juiste zorg te kunnen omkaderen, zijn we op zoek naar zorgkundigen. Om de vraag op te vangen, organiseert onze dienst HRM tweewekelijks rekruteringsdagen voor zorgpersoneel.

De rekruteringsdagen gaan steeds door op een donderdagvoormiddag. Volgende data staan reeds vast in 2019:

19/9 | 3/10 | 17/10 | 31/10 | 14/11 | 28/11 | 12/12

Ben je iemand met een hart voor ouderen, bekijk dan zeker ook nog eens de vacature voor zorgkundige onderaan deze pagina.

Een gesignaleerd reisdocument toch teruggevonden? Gebruik het niet meer. Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig. Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren. Ga zorgeloos op reis: laat het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

De OVAM stelt een nieuw Vlaams uitvoeringsplan voor kunststoffen voor.

De belangrijkste uitgangspunten voor het nieuw voor te stellen uitvoeringsplan zijn minder en efficiënt gebruik van kunststoffen, het creëren van een duurzame recyclagemarkt voor kunststoffen, het stimuleren van kunststofrecyclaat als een volwaardige grondstof, het inzetten op kennis- en datavergaring en de voorbeeldrol van overheden via een circulair aankoopbeleid.

Samenhuizen is een term die iedereen tegenwoordig wel al eens gehoord heeft. Het biedt mensen de mogelijkheid om, met behoud van ieders privacy, ook zaken te delen met anderen. Dit kan gaan van een gemeenschappelijk berging tot zelfs een gemeenschappelijk leefruimte of keuken. Samenhuizen is een vorm van betaalbaar wonen, die vaak ook een ecologisch voordeel kan bieden en de gemeenschapsbanden versterkt.

Hierna worden twee veel voorkomende vormen van samenhuizen besproken, met name “cohousing” en “zorgwonen”.

COHOUSING

De gemeenteraden van Hoeilaart, Overijse en Tervuren keurden de nieuwe formaten en tarieven van de restafvalzakken en nieuwe gft-zakken van de afvalintercommunale Interrand goed. De nieuwe gft-zakken krijgen een nieuw kleedje. De groene, sterkere, bio-afbreekbare zakken vervangen de bruine zakken. De huidige Interrand-zakken mogen nog gebruikt worden tot ze opgebruikt zijn.

Nieuwe formaten en tarieven